Kosárlabda Női NBI/A

Kulcsjátékosaink nélkül is győzni tudtunk

fotó: Szilágyi Dénes

Tegnap 17 órától a TFSE-MTK női kosárlabda csapata lejátszotta a rájátszás második fordulójának első mérkőzését. Két kulcsjátékosunk, Alisia és Chanise Jenkins sem lépett pályára, így nélkülük kellett helytállni a Ludovika-FCSM Csata otthonában.

Az első negyedet a házigazda kezdte jobban, de a mi játékunkra sem lehetett panasz, hiszen rendkívül jól védekezett a csapat. Ennek köszönhetően nem tudott nagyobb vezetést kialakítani a Csata, végig közel tudtunk maradni. (21-15)

A második játékrészben többször is csak egy kosárra voltunk a vezetéstől, de ekkor mindig becsúszott egy kisebb hiba, így az első félidő 3 pontos hazai vezetéssel ért véget.

Félidő: 34-31

A második felvonásban 7 percen keresztül ott lihegtünk a Csata nyakán. A negyedvégi hajrában viszont mi vettük át az irányítást és ezzel a vezetést is. Markovic kiváló dobóformájának hála, 2 pontos vezetéssel indulhattunk neki a mindent elődöntő negyednek.

Ekkor már nem adtuk ki a kezünkből a vezetést, Markovic három negyedbeli triplájával és Bernáth villanásaival sikerült bebiztosítani a győzelmünket.
A találkozó során 10 parkettre lépő játékosunkból kilencen szereztek pontot, pontokat. A mérkőzéshez mindenki hozzátette a részét, igazi csapatmunkát láthattunk végig.

fotó: Szilágyi Dénes

Végeredmény: 66-73

Magyar Bianka így vélekedett a mérkőzést követően: „… Úgy gondolom, ezzel bebizonyítottuk, hogy nem vagyunk háromemberes csapat…”