Kosárlabda Női NBI/A

Közel jártunk a meglepetéshez!

Női kosárlabdacsapatunk a legutóbbi fordulóban Pécsre látogatott, ahol a nagyszünetben 17 ponttal vezetett meglepve ezzel a házigazdát. A második félidőben sajnos folyamatosan apadt az előny, végül 9 egységgel nyert az NKA Universitas PEAC.

Jó szellemben és felfogásban kezdte a mérkőzést a TFSE-MTK. Az elmúlt hetekben egyre jobb passzba kerültek a mieink, korábban sérüléssel bajlódó játékosainkra egyre több szerep hárul, amivel rendre élni is tudnak. Lauren Manis is jó teljesítménnyel rukkol elő, emellett fantasztikus csapatjátékost ismerhettünk meg benne, aki edzésen és meccsen egyaránt küzd a társakért. A PEAC elleni első félidőben érezhető volt, hogy Ty Marshall ihletett formában brillírozott. 25 pontjából 19-et az első két negyed alatt jegyezhetett, vállára véve ezzel a csapatot.

Fotó: Rébay Viktor – NKA Universitas PEAC

A wbasket így írt a találkozóról: Villámrajtot vett a TFSE-MTK. Ty Marshall, Dúl Panka és Lauren Manis pontjaival 10-0-ra lépett a fővárosi gárda. Az első pécsi pontok Kiss Virág nevéhez fűződtek, de nem tudott ritmust fogni a betegségektől tizedelt házigazda. Nagy iramot diktált és rendkívül pontos támadásokat vezetett a TFSE. A számok kiválóan visszaadják a játék képét, a 16 mezőnykísérletéből kilenc sikeres lett a fővárosi együttesnek, közte négy tripla. 19-6-nál már 13 pont választotta el a feleket. A folytatásban Sierra Calhoun, Ivana Katanic és Cierre Burdick 10 pont alá hozta be a pécsieket, de a negyedet Ty Marshall duplája zárta és így 23-12-re vezetett a TFSE. A vendégeknél Lauren Manis 8, a pécsieknél Kiss Virág 6 pontnál járt. A második negyed elején úgy nézett ki, hogy a PEAC ragadja magához a kezdeményezést. Két perc alatt Ivana Katanic és Wentzel Nóra 25-18-ra felhozta a hazaiakat. Ekkor Magyar Bianka időkérése állította meg a játékot.

Fotó: Rébay Viktor – NKA Universitas PEAC

A TFSE rendezte sorait. Ty Marshall állt a fővárosiak élére. Sorozatban szerzett 7 pontot, amivel 32-18-ra lépett el a csapata. Ekkor pécsi stáb kért időt. A rövid eligazítás után Sierra Calhoun és Ilina Selcova talált be, de az utolsó három perc ismét a TFSE-nek sikerült jobban. Németh Alma büntetőket értékesített, majd jött Ty Marshall újabb hat pontja. Marshall már a félidőben 19 pontnál járt egykori csapata ellen, a 13 kísérletéből 9-et értékesített. A TFSE a félidőre így 40-23-ra lépett el, ami az addigi legnagyobb különbség volt. A harmadik etapra fordulva egyértelműen váltaniuk kellett a hazaiaknak, miután a 29 kísérletükből mindössze 10 volt sikeres és már 13 eladott labdánál tartottak a félidőben. Sokszor tett komoly tartásról tanúbizonyságot az idei PEAC és ezt most is láthattuk. Sierra Calhoun triplájára még Ty Marshall válaszolt. Ezt követően ismét betalált Calhoun, de erre Lauren Manis felelt egy hárompontossal. Ezzel 46-28-nál az egész találkozón a legnagyobb differenciát rögzíthettük.

Fotó: Rébay Viktor – NKA Universitas PEAC

Végül Sierra Calhoun újabb hármasa indította meg a pécsieket felfelé. A kiváló hozzáállással küzdő légiós a 20 pontjából 12-t a harmadik negyedben szerzett. A TFSE Dúl Panka hárompontosa után még megugrott 52-35-re, de ezt követően 14-0-t futottak a pécsiek. Amikor Simon Zsófia triplája célt ért, már csak három pont választotta el a feleket. A harmadik negyedet Ty Marshall és Cierra Burdick pontjai zárták, így 54-51-ről vágtak neki az utolsó 10 percnek a felek. A PEAC 28-14-re nyerte a harmadik etapot. Amíg az első félidőben 10, addig csak a harmadik negyedben 9 mezőnykosara volt a házigazdának. Olyan ritmusban kosárlabdázott a PEAC, ami egyértelmű győzelmi esélyeket kínált számára. Ráadásul rögtön a záró szakasz elején Cierre Burdick és Sierra Calhoun révén fordítottak, ami lélektani előnyhöz juttatta a hazaiakat. Két és fél perc telt el, amikor 59-54-nél Magyar Bianka időt kért. A PEAC lendületben maradt és egészen 63-54-re ellépett. Ekkor még három és fél perc volt hátra. Érezhetően sokat kivett a nagy futás a pécsiekből. Németh Alma büntetői és Theodoreán Alexandra triplája után 63-59-re szépített a TFSE. Két perc volt hátra, de ennél a négy pontnál közelebb nem kerültek a vendégek. A végeredményt Simon Zsófia triplája és Kiss Virág büntetői alakították ki.

Fotó: Rébay Viktor – NKA Universitas PEAC

NKA UNIVERSITAS PEAC – TFSE-MTK 70-61 (12-23, 11-17, 28-14, 19-7)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 12. forduló
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Fodor Attila, Varga-Záray Katalin, Szilágyi Bálint (Reisz Péter)

NKA Universitas PEAC: Kiss 15, Calhoun 20/6, Laczkó, Wentzel 4, Burdick 10. Csere: Katanic 8, Simon 9/6, Szücs, Selcova 2, Sanchez 2.

TFSE-MTK: Theodoreán 3, Marshall 25/6. Manis 13/9, Dúl P. 10/9, Dúl T. Csere: Pusztai, Hegedűs 2, Németh 8.

Magyar Bianka: Csalódott vagyok a mai mérkőzés miatt, hiszen úgy készültünk egész héten, hogy szeretnénk meglepetést okozni. Az első félidőben tökéletesen követtük az előre eltervezett stratégiát, de a második félidőre ez teljesen megborult. Elsősorban a támadásainkkal volt probléma, és védekezésben is elbizonytalanodtunk.
Tyaunna Marshall: Nagy elismerésem az ellenfélnek! Tudtam, hogy kemény mérkőzés lesz, ismerős volt a közeg, hiszen tavaly itt játszottam. Az első félidőnk nagyon jól sikerült, de a másodikban nem játszottunk a legjobban. Tanulni kell a hibáinkból, és a következő meccsen javítani.

A találkozón Ty Marshall bizonyult a legjobbnak a mi oldalunkról, ezzel bezsebelve idei 3. #tippmixMVP díját.

A folytatásban továbbra is idegenben játszunk, igaz ezúttal Budapesten. December 29-én este a Ludovika Arénában mérkőzünk meg a Csatával. Boldog karácsonyt kívánunk addig is mindenkinek!