Kosárlabda Női NBI/A

Közel jártunk a meglepetéshez Győrben!

NBI/A-s női kosárlabdacsapatunk bő egy félidőn át tartotta a lépést az élmenőként ismert, egyértelműen bajnoki éremre pályázó UNI Győr otthonában. Magyar Bianka által vezetett csapatunk 93 pontig jutott a Széchenyi István Egyetemi Csarnokban, ezzel sorozatban harmadik meccsén dobott 90 pont felett.

Fotó: Nagy Gábor

Feltüzelt TFSE-MTK nézett farkasszemet az egyik legjobbját elveszítő Győrrel szemben kedd este az egyetemi csarnokban. Csapatunk a Dúl Panka, Pusztai Petra, Ty Marshall, Theodoreán Alexandra, Lauren Manis kezdő ötössel állt fel és kezdett kifejezetten jó ütemben. Pontgazdag mérkőzés indult, ahol mi ragadtuk magunkhoz az irányítást. Felszabadultan játszottak a lányok, akiket lelkes szurkolótáboruk, a Győrig elutazó T-közép is kitartóan buzdított az egész este folyamán, hazai lelátóvá varázsolva az alig száz zöld-fehér drukkert számláló csarnokot.

Fotó: Nagy Gábor

Az első negyed második felében Marshall mellé – aki egymaga 12 pontot szerzett – Hegedűs Janka lépett fel. 6 perc alatt 14–21-re elszakadtunk, majd Pusztai Petra hármasával 9 pont előnnyel álltunk. A győrieknek Peyton Williams két találata adott erőt, majd nem sokkal később Nagy Dóra és Dombai Réka is sikeres kisérleteket jegyzett. Az első etap végére lőtávolba kapaszkodott vissza a Győr. A második negyedben Lauren Manis és Dúl Panka révén igyekeztünk új lendületet venni és meglógni, de Dubei és Ellenberg partiban tartotta az alapszakaszban második helyen záró zöld-fehéreket. A folytatásban még volt erő bennünk előnyt kovácsolni, de a nagyszünet előtti percekre magához ragadta a kezdeményezést a Győr és 50–46 arányú vezetést dolgoztak ki a dudaszóig.

Fotó: Nagy Gábor

A harmadik negyed elején érezhetően megugrott a Győr. Lányaink becsülettel hajtottak, rövid időre még 58–54-re felzárkóztak, ennél közelebb azonban a második 20 percben nem tudtunk kerülni. A játék képe nem változott olyan téren, hogy továbbra is pörgős, inkább offenzívákra összpontosuló kosárlabdát játszottak a felek, az irányítás ekkorra már a Győr kezében volt. A védekezés semelyik csapatnak nem sikerült úgy, ahogy előzetesen eltervezték. A 77–66-ról induló záró szakasz elején Aaryn Ellenberg duplájával és Török Ágnes triplájával, majd Dubei Debóra triplájával 18 ponttal ellépett a házigazda. Lányaink tartását dicséret illeti, hiszen Dúl Panka vezérletével szépíteni és zárkózni tudtunk, a végső pillanatokra pedig kialakult a 103–93-as végeredmény.

SERCO UNI GYŐR – TFSE-MTK 103-93 (24-30, 26-16, 27-20, 26-27)

TIPPMIX NŐI NB I. A , rájátszás – negyeddöntő, 1. mérkőzés
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Varga-Záray Katalin, Györfy Rúben, Jakab László Imre (Sarkadi-Nagy Ágnes)

SERCO UNI-Győr: Ellenberg 19/6, Dubei 23/12, Török 5/3, Dombai 3, Williams 24. Csere: Varga 2, Nagy 16/3, Weninger 1, Oroszova 10, Bach.

TFSE-MTK: Theodoreán 3, Pusztai 15, Marshall 19/9, Manis 10, Dúl P. 24/18. Csere: Baa 5/3, Hegedűs 15/3, Németh, Király 2.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a SERCO UNI-Győr javára.

Nyilatkozatok

Magyar Bianka:Azt gondolom, jól játszottunk, de nem szoktunk mi száz pont fölött kapni, sokkal védekezőbb csapat vagyunk ennél. Pénteken ezt az arcunkat kell elővenni, ha szeretnénk kicsikarni a harmadik mérkőzést.

Dúl Panka: Jól dobtunk, de a védekezésünk nem volt jó. Várható volt, hogy a dobóversenyből a győriek jönnek ki jobban. Bízom benne, pénteken győzünk, és akkor még egyszer utazunk Győrbe.

Folytatás pénteken hazai környezetben, ahová bátorítunk mindenkit, hogy jöjjön szurkolni a csapatnak. A látottak alapján bátran kijelenthető, hogy nem lefutott a párharc és van keresnivalónk a Győr ellen!

Hajrá TFSE-MTK, így tovább lányok!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!