Kosárlabda Női NBI/A

Következő ellenfelünk a VBW Cekk Cegléd!

Alsóházi riválishoz látogat a TFSE-MTK ezen a hétvégén. A korábban szebb időket megélő VBW Cekk Cegléd gárdája jelenleg a 11. helyen áll 1 győzelemmel és 14 vereséggel. A szezonközben edzőváltáson is áteső alakulat Albertirsán fogadja a mieinket szombaton.

Két olyan csapat méri össze tudását 18 órától, akik közül egyik se futja élete szezonját, továbbá egyaránt rossz szériából érkeznek a mérkőzésre. Az ilyen összecsapások kifejezetten sok izgalmat tudnak hozni, hiszen a szemben álló felek közül végtére valamelyik győztesen kerekedik ki a csatából és önbizalommal, jó érzéssel hagyhatja el a parkettet, átmentve a pozitív energiákat a bajnokság további szakaszára. Erre esetünkben hatalmas szükség van, de nem tekinthetünk el a Ceglédiek állapotától sem.

A kék-sárga pest megyei egység történelme sokkal fényesebb, mint jelenlegi vesszőfutása. A 2017-ben még Magyar Kupa döntőt vívó Cegléd most zsinórban 9 vereségnél jár, egyetlen győzelmét a PINKK ellen szerezte 2022 októberében. Újdonsült edzőjük a korábbi másodedző Lo Elhadji Malick, aki Kostas Keramidastól vette át a stafétát 2022 decemberében. Ha már edzők, a 2021/22-es szezonban mostani másodedzőnk, Hegedűs Péter a Cegléd vezetőedzője volt a szezon első felében. Rajta kívül Lauren Manis rendelkezik friss emlékekkel aktuális ellenfelünk háza tájáról. Lauren a 21/22-es évad elején erősítette a sárga-kékeket. Ezúttal vele készítettünk rövid beharangozó interjút.

Biztosan nehéz dolgunk lesz idegenben, mivel a házigazda soraiban is fellelhető számos agilis és sikeréhes játékos. Izgalmakban garantáltan nem lesz hiány, remélhetőleg ebből az ütközetből mi jövünk majd ki jobban, akárcsak ősszel. 2022. októberében 68–61 arányban tudtunk felülkerekedni ellenfelünkön. Íme egy összevetés az egymás elleni mérlegről, melyben minden 2019 ősze óta vívott egymás elleni találkozót beleszámítottunk.

A mérkőzést a helyszínen, az MKOSZ statisztikus felületein, illetve a mindigTV felületein tudjátok élőben követni. Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!

2023.01.14. 18:00 – Albertirsa Sportcsarnok
VBW CEKK CEGLÉD – TFSE-MTK
Játékvezetők: Nyilas I., Jakab L., Gruber N. (Schäffer B.)