Kosárlabda

Kosárlabda UP – U16/A, U18 és U20 szezonértékelő

Kosárlabda utánpótlásunk szezonértékelőjének második felvonásában az idősebbeket vesszük szemügyre. A Horváth Gergely (NBII-es csapatunk oszlopos tagja) vezette U16/A csapat Budapest Regionális bajnokságának, Kadett „A” csoport alapszakaszának 5. helyén végeztek a 11-ből, 6 győzelemmel és 4 vereséggel. Rózsa Márton 10 meccsen 13.1, míg Domokos Botond 9 meccsen 9.4 pontos átlaggal zárt.

A rájátszásban már a „B” csoporttal kiegészülve, a 9-16. helyért szálltak harcba. 11 győzelemmel és mindössze 3 vereséggel, a srácok összességében a 10. helyen végeztek. Rózsa Márton tovább javította statisztikáját 15.2-es átlagra, Tóth Bálint 11.9-cel zárt!

Baloldalt a TFSE U16

Az U18 szeptemberben előselejtezővel kezdett Dr. Karatka Lajos szárnyai alatt Gödöllőn, ahol 1 nap alatt 3 meccset kellett játszaniuk. Először a konszentmiklósiakat, majd a házigazdát sikerült legyőzni, azonban a folytatásban a monoriak túl nagy falatnak bizonyultak, így sajnos nem jutottak tovább a selejtezőbe, ahonnan akár országos főtáblára is kerülhettek volna.

A budapesti Junior A-ban folytatták, 3 győzelemmel és ugyanennyi vereséggel a csoport 5. helyén végeztek az alapszakaszban. Ezt követően az 1-10. helyért voltak rájátszásban és végül 7-ként fejezték be 7 győzelemmel és 11 vereséggel. Biber Ágoston 18.9 pontos átlaggal volt húzóembere a csapatnak, Beck Ádám pedig 12,5-tel követte.

Jobbra a TFSE U18

Sipos Kálmán vezetésével az U20-asok a Budapest Regionális Kiemelt bajnokságban tevékenykedtek, ahol végül a 12. helyen zártak. Tavalyhoz képest jelentős változáson esett át a keret, 3 húzóember is távozott (Ormai Botond – NB1/B Piros Óbudai Kaszások, Pozsik Zsombor TFSE NB2, Réti Gergely ELTE Fortis NB2), így az idei év célja minél több fiatal beépítése volt. 7 junior is játszott a csapatban és az egyik legjobb dobó itt is Biber Ágoston lett (U18) 12,6-os átlaggal!