Férfi MEFOB Kosárlabda Női MEFOB

Kosárlabda MEFOB – Újabb kettős siker!

Kedd este (02.21) női és férfi csapatunk is pályára lépett a kosárlabda MEFOB-on, legnagyobb örömünkre mind a kettő győzelemmel tért haza! Boros Zoltán fiai kezdte korábban, ellenfelük az Óbudai Kandó SC volt, akit egy kifejezetten szoros összecsapáson tudtak legyőzni 3 ponttal.

Az első negyedet jól kezdtük, szépen lassan nőtt a differencia, majd a lefújást követően 18 pontos előny szerepelt a nevünk mellett. A második etapban közelebb zárkózott az Óbuda és lefaragott 11 egységnyit a hátrányából, így 43-50-nel mehettünk nagyszünetre.

Forrás: MKOSZ

A folytatásban is tovább rohamoztak a hazaiak, 4 ponttal kerültek közelebb. Csupán 3 egységnyire olvadt a kezdeti tetemes előny, amely a záró etap elején rögtön 1-re csökkent. Sőt, a 38. percre már ki is egyenlítettek, majd a vezetést is átvették, de nem oda Buda. A fiúk magukhoz ragadták a kezdeményezést egy sikeres távolival, amire egy szabálytalanságot követően még két büntetőt dobtak. Már csak néhány másodperc volt vissza, amikor Boros Zoltán a legjobbkor kért időt és egy újabb faultot kiharcolva az 1 pontos előny rögtön háromra nőtt, amivel meg is nyerték a meccset!

Szoros harc folyik köztünk, a Corvinus és a Győr között az első helyért, de továbbra is mi vezetjük a tabellát! Következő mérkőzésünkön a Sopront látjuk vendégül (02.27.).

Óbudai Egyetem Kandó SC – TFSE 84-87 (16-34, 27-16, 24-20, 17-17)

Kováts Gabriella tanítványainál lassan megszokottá válik, hogy győztesen hagyják el a pályát. Eddig még senkiben nem akadtak emberükre, sem hazai pályán, sem pedig idegenben. Ezúttal is nyertesként távoztak, méghozzá a közvetlen rivális UNI Győr otthonából.

Forrás: MKOSZ

A kisalföldiek decemberben tőlünk szenvedtek utoljára vereséget, azóta nem is volt meccsük. Most sem fognak a szívükbe zárni, főleg, hogy jelenleg 4 ponttal vezetjük előttük a bajnokságot. Az első negyedben még szoros volt a küzdelem, mindössze 4 egységgel tudtunk többet dobni. A második etapra fordulva már tízzel növeltük az előnyt, így 36-50-nel vonulhattunk pihenőre.

Forrás: MKOSZ

A folytatásban többet kellett harcolni, a második félidő elején 4 pontot dolgozott le hátrányából a Győr. Azonban a végjáték megint nekünk kedvezett, erre már nem tudtak reagálni a hazaiak és végül 14 egységgel kerekedtünk felül. Játékosaink közül ezúttal Vígh Bernadett emelkedett ki 28 pontjával és 9 lepattanóval.

UNI Győr – TFSE 70-84 (20-24, 16-26, 21-17, 13-17)

A lányok következő mérkőzésére hazai környezetben kerül sor a Pécs ellen (02.27).

Gratulálunk hölgyek/urak, csakígy tovább!