Férfi MEFOB Kosárlabda Női MEFOB

Kosárlabda MEFOB – Nyugaton a helyzet változatlan!

Akárcsak a 2021/22-es kiírásban, ezúttal is győzelmet aratott női és férfi kosárcsapatunk is a MEFOB küzdelmeiben Szombathelyen, illetve Sopronban! Akkor a lányok 60-106-ot játszottak a SzOESE-vel, a srácok pedig 100-122-t a SMAFC-cal idegenben. A hölgyek kezdték korábban az estét Savariában és az elején bizony komoly ellenállásba ütköztek.

Fotó: Hegedüs Gábor – MTK

Az első negyedet nagy küzdelem árán tudták megnyerni Kováts Gabriella tanítványai, mindössze 4 ponttal vezettek. Ezt követően a másodikban még 7 egységgel sikerült növelni az előnyt, de a döntő fordulatot a nagyszünet utáni folytatás hozta. A második félidő eleje gyakorlatilag az első ismétlése volt, azonban a záró etapban tettük föl a pontot az i-re és végül 29 egységgel tudtunk nyerni a SzOESE otthonában. Játékosaink közül többen is 10 pont fölött zártak, azonban az NBI/A-ban is szereplő Szeitl Vanessát és az NBI Zöld csoportos Vígh Bernadettet érdemes kiemelni 18 és 17 szerzett ponttal! Külön öröm, hogy mindenki pályára lépett és senki nem távozott pont nélkül.

SzOESE – TFSE 65-94 (22-26, 19-26, 16-19, 8-23)

Forrás: MKOSZ
Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Boros Zoltán fiai is hasonló izgalmakkal kezdték a találkozót Sopronban! Az első negyedben 7 egységnyi előnyre tettek szert, azonban a másodikban csak hárommal tudták ezt növelni, lévén, hogy az ellenfél épp egy látványos feltámadásba kezdett. Jókor jött a nagyszünet, hogy megakassza a haziak lendületét. A folytatásban sikerült jobban meglépni és tetemesebb pontelőnyt felhalmozni a végjáték előtt. A záró etapban sem adta föl a küzdelmet a SMAFC, azonban a különbségen már csak kozmetikázni tudtak, végül 31 pont differenciával a javunkra ért véget a találkozó. A srácok soraiból négyen is 10 pont fölött zártak, de közülük is kiemelendő Cohill Eric aki 30 pontot válallt magára!

SMAFC – TFSE 77-108 (13-20, 25-28, 17-31, 22-29)

Forrás: MKOSZ

A lányok továbbra is veretlenül az élen, a fiúk azonban egy helyet előreléptek ezzel a győzelemmel, de meg kell várni a Közgáz SC mérkőzésének eredményét. A folytatásban ironikus módon csapatot és helyszínt cserélünk, a lányok a Sopront, míg a fiúk a Szombathelyet fogadják majd hazai környezetben.

Gratulálunk a győzelmekhez, sok sikert a folytatásban!