Férfi MEFOB Kosárlabda Női MEFOB

Kosárlabda MEFOB: Felemás eredményeket hozott a hétfő este!

Hamarosan véget ér a kosárlabda MEFOB alapszakasza, sőt a lányok már le is játszották az utolsó mérkőzésüket, de a fiúknak még hátra van egy forduló a BME-MAFC ellen!

Kováts Gabrielláék győzelemmel zárták a 14. és egyben utolsó fordulót az alapszakaszban, hazai pályán arattak diadalt a BME-MAFC fölött, így 12 összecsapásból 11-et megnyerve a Keleti csoport élén végeztek. Érkező ellenfelüknél kereken 20 ponttal tudtak jobbak lenni.

Az első negyedben még szoros volt az állás, majd a 2. és 3. etapban sikerült ellépni és az utolsó szakaszban már későn kapcsolat a BME alakulata, ahol végül 1 egységet tudtak kozmetikázni az eredményen. A szűkös keret legkiemelkedőbb játékosa Kelemen Barbara lett, aki 22 ponttal járult hozzá a sikerhez.

TFSE – BME-MAFC 81-61 (20-18, 21-14, 22-10, 18-19)

A Nyugati szekcióban szintén véget értek a küzdelmek, ott a következőképpen alakult a sorrend: 1. ELTE BEAC, 2. UNI Győr SZESE, 3. SzOESE és 4. Közgáz SC és DSK, így ez utóbbival fognak a lányok a legjobb 4 közé jutásért találkozni.

A fiúknál egy kicsit más a helyzet. Legutóbb Miskolcon léptek pályára, ahol vendégként alulmaradtak a listavezetővel szemben és most hazai pályán sem sikerült tartani a lépést a DEAC-cal, így az egymás utáni két vereség miatt visszacsúsztak a 3. helyre.

A folytatás szempontjából nincsenek veszélyben Boros Zoltán tanítványai, de az elért helyezés tükrében kapják majd a következő kihívójukat a Nyugati csoportból. Az utolsó fordulót az alapszakaszban a 4. helyen álló BME-MAFC-cal fogják játszani és ez azért lesz fontos, mert a minket nemrég legyőző DEAC meg épp az éllovas Miskolci Egyetemet fogadja.

TFSE – DEAC 58-68 (13-14, 10-11, 21-19, 14-24)