Kosárlabda

Fiatal kosarasaink a felnőttek nyomában – 1. rész

Az utánpótlásban szorgoskodó fiú kosárlabdázóink mellett sem lehet elmenni szó nélkül!

A szerencsére igencsak sűrű és sokrétű felhozatal miatt nem lehet egy cikkben összefoglalni azt a sok szép eredményt, amit kosarasaink U11-től U20-ig elérnek a szárnyaló felnőtt csapataink mellett. Ebből kifolyólag a „sorozatot” két különálló részre bontjuk az olvashatóság érdekében (U20-U14).

U20-as korcsoportunk nagyon szépen menetel a bajnokságban (2.)! Az eddig lejátszott 10 mérkőzésükből csupán egyetlen egyet veszítettek el, a legelső Kőbánya Oldboys ellenit. Az összecsapás a végsőkig izgalmas volt, amit a végeredmény is igazol, 90-87-re kaptak ki a srácok. Nem úgy tűnik mintha Sipos Kálmán fiai rosszul viselték volna a dolgot, hiszen azóta 9 meccsen veretlenek!
Legjobb dobók: Pozsik Zsombor 22,6 / Réti Gergely 16,4

U18-as csapatunknál az év elején történ edzőváltás. December 31-ig Schéda Martin vezette a brigádod, azonban január 1-től dr. Karatka Lajos vette át az edzői stafétát. Fiataljaink a regionális „C” csoportban kezdtek (3.), azonban a jó teljesítményből adódóan ez év második részében már a „B” csoportban folytathatják, ahol komolyabb ellenfelekkel mérhetik össze tudásukat!
Legjobb dobók: Beck Ádám 20,4 / Biber Ágoston 14,7

U16-os srácok jelenleg a regionális közép „D” csoportban küzdenek (3.). Horváth Gergely edzőjük neve ismerősen csenghet, hiszen az NBII-es keret aktív tagja, ráadásul a hétfői MEFOB egyik legeredményesebb játékosa volt. A szándék, hogy feljebb jussanak, és ha ilyen kezekben vannak a fiatalok erre meg is van az esély!
Legjobb dobók az edző mellett: Szilágyi József 18,3 / Ivancsó András 10

Az U14-es korcsoportnál máshogyan van kialakítva a bajnokság rendszere. A csapatokat  A-B-C-D-stb. csoportokra bontják regionálisan. Nincsen tabella, a csapatok tornákon vesznek részt ahol a győztesek egy szinttel feljebb, a vesztesek pedig egy szinttel lejjebb folytatják. A srácok az F csoportban kezdték meg a szereplést és azóta már a „D”-ben folytatják! A fiúk edzője: Bognár Kristóf.
Legjobb dobók: Badinier Maxim 10,4 / Gagyi-Pálffy András 7,9

A második és egyben záró rész a legifjabbakról, U11-12-ről fog szólni!

Csak így tovább srácok!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!