Tollaslabda

Kőrösi Ágnes győzött a tollaslabda MEFOB-on!

Egyesületünk tollaslabdázó kiválósága, Kőrösi Ágnes szinte éppen csak hazaért a hétvégi tollaslabda MEFOB-ra, mivel pár órával korábban még az AIG FZ FORZA Irish Open-en menetelt.

Az Írországban rendezett rangos nemzetközi seregszemlén Ági fantasztikus menetelést mutatott be. A világranglista 94. helyén álló kiválóságunk a francia Yaelle Hoyaux (vr.: 61.) ellen három szettben bizonyult jobbnak, majd a nyolcaddöntőben Edith Urell-t (svéd) legyőzve jutott el legjobb magyarként a negyeddöntőbe, ahol a későbbi ezüstérmes japán Natsuki Nidaira (vr.: 51.) jelentette a végállomást. Pihenésre nem volt túl sok idő, sportolónk gyorsan gépre pattant és sietett a MEFOB-ra.

A Cegléden rendezett MEFOB-ra sportolónk ugyan fáradtan érkezett, de elmondása szerint nem kellett túl nagy energiákat mozgósítania a végső sikerhez. Eredményével hosszú idő óta először szerzett aranyérmet a TF és a TFSE a legrangosabb országos egyetemista tollaslabda viadalon.

Ivancsy T.

Kőrősi Ági így fogalmazott az elmúlt napok után: „Megtisztelő volt az egyetem színeiben játszani a MEFOB-on! Kiskoromtól az álmaim közé tartozott, hogy a TF hallgatója legyek, örömömre az idei évtől ez is teljesült. Még nagyobb boldogság, hogy aranyéremmel térhettem haza női egyéni kategóriában. Jó formában érkeztem, közvetlenül előtte Írországban jutottam negyeddöntőig egy rangos nemzetközi versenyen, ahol két nagyon erős ellenféllel is megmérkőztem. Felmerült bennem, hogy szívesen tanítanám szeretett sportomat hallgatók körében is. Jó lenne jövőre többen, akár csapatban is képviselni a TF-et a MEFOB-on. Szívesen tartanék edzéseket heti szinten, ami a tanulmányaimnak is jót tenne, hiszen pont edzői szakon tanulok.”