Tollaslabda

Kőrösi Ágnes – Cél a párizsi olimpia!

Egyesületünk új reménységgel gazadagodik a tollaslabdázó Kőrösi Ágnes személyében, aki napjait jelenleg Dániában tölti, azonban folyamatban lévő klubváltását követően a TFSE sportolója lesz hamarosan. Ági ez év szeptemberében kezdte meg BA Tollaslabda edzői tanulmányait a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen. Elmondása alapján számtalan helyen van lehetőség tömegsport vagy amatőr játékként űzni a tollaslabdát itthon, azonban kevés az olyan profi játékos, aki nemzetközi szinten is elismert, és az olimpiára készül, ezért is készül külföldön.

Dániában sokkal több lehetőség nyílik a magas szinten történő edzésre, illetve a sportágspecifikus regenerálódásra. Az edzői stáb mellett kiemelkedően fontos a profi edzőpartnerekkel való kóperáció, de nem csak ebből kifolyólag tartózkodik Ági külföldön. Itthon sajnos kevés lehetőség van a professzionális edzésekre, annak ellenére, hogy nagyon sok klub van szerte az országban. Azonban ezek közül mindössze kettő vagy három fókuszál az élsportra.

Női egyéni ranglista, Forrás: badminton.hu

Megkérdeztük Ágit rövid és hosszútávú céljairól, illetve, hogy melyik világverseny kiemelt fontosságú számára:
„A TFSE tagjaként szeretnék minél jobb eredményeket elérni itthon, de elsődlegesen külföldön. Nálam most ez van jobban előtérbe helyezve. Bízom benne, hogy nagyon sok élsportolóval fogok ezáltal jobban megismerkedni, és természetesen képviselni szeretném a TF színeiben a tollaslabdát az Universiadén, egyetemi Európai és Világbajnokságon is.

Világranglisat, Forrás: en.badminton-navi.net

Közeli céljaim közé tartoznak, az előttem álló nemzetközi versenyeken való minél jobb eredményekre való törekvés. Hétkönapokon külföldon játszok különféle ligákban csaptbajnoki meccseket, hétvégéken pedig nemzetközi versenyeken veszek részt. Következő fontosabb esemény, melyre szeretnék kijutni, az a 2023- ban Lengyelországban megrendezésre kerülő Európai Játékok. Állandó célom a világranglistán női egyéniben a legjobb 50 közé kerülni, a jelenlegi 93. helyről. Legfőbb vágyam viszont az, hogy sikeres Olimpiai kvalifikációt tudhassak majd magam mögött és kijussak a 2024-es párizsi játékokra!”

Ági októberi versenyprogramja:
3-4. Svédországban csapatbajnoki (svéd csapatnál)
8. Franciaországban csapatbajnoki (francia csapattal)
12-17. Holland challanger nemzetközi verseny (európai játekokra kvalifikaciosverseny)
28-29. Csehországban csaptbajnoki (cseh csapattal)

Nem kell sokat várni és hazai környezetben is megtekinthetjük Ágit, ugyanis a november elején megrendezésre kerülő Hungarian International versenyen is részt vesz! Az eseményt a Sterbinszky Amália Sportcsarnokban fogják tartani 11.04-05 között.

Sok sikert a versenyeken, hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!