Kosárlabda Női NBI/A

Korábbi NCAA győztessel erősítünk!

Ebben az évben egyetlen olyan légiós igazolásról adhatunk hírt, aki korábban még nem játszott a TFSE-MTK-ban. A tengerentúli egyetemi bajnokság (NCAA) csúcsáig eljutó 23 éves, 196 cm magas Ashten Prechtel center posztra érkezik hozzánk.

Az Egyesült Államokból származó játékos négy szezont játszott a Stanford Egyetemen, mellyel 2021-ben egészen a bajnoki címig menetelt, majd 2022 tavaszán is eljutottak a legjobb négy közé. 2023 nyarán Új-Zélandon próbált szerencsét, ahol 10 mérkőzésen 19.4 pontot, 15.1 lepattanót és 3.7 asszisztot szerzett átlagosan, 35.5 perc játék mellett, kiemelkedő teljesítményével pedig az MVP díjra nevezettek közé kerülhetett.

A 2023/24-es évadban kezdte meg profi karrierjét a francia másodosztályban, a feljutásért harcoló USO Mondeville színeiben, ahol 17 mérkőzésen 15.4 pont és 11.6 lepattanó lett az átlaga. A mostani nyár során Ausztráliában igyekszik fejlődni a Dandenong csapatában, majd a kenguruk földjéről érkezik hozzánk egyenesen.

Ashten 10 alkalommal ért el dupla-duplát a Franciaországban lejátszott 17 mérkőzésén, melyek során átlagosan 28.6 percet töltött a parketten. Utolsó egyetemi évét követően 34. helyen draftolta a Connecticut Suns, a WNBA klub edzőtáborában meg is fordult a legutóbbi nyáron, majd a garantált játékpercek és a további fejlődés érdekében döntött az európai folytatás mellett.

Név: Ashten Prechtel
Életkor: 23 év
Magasság: 196 cm
Poszt: 5

Négy egyetemi éve alatt összesen 578 pontot dobott és 436 lepattanót szedett. Érdekes lehet egy ilyen magas center esetében, hogy 32%-al értékesítette a triplákat, így távolról is hasznunkra válhat. Számunkra a gyűrű alatt lesz kifejezetten fontos a tapasztalata és stabilitása, hiszen ponterős és lepattanók terén határozott centerre van szükségünk.

Izgatottan várjuk légiósunk érkezését, akinek sérülésmentes, sikeres folytatást kívánunk az ausztrál nyári szezonhoz!

Fotó: Connecticut Suns, Stanford University
Grafika: TFSE