Kosárlabda Női NBI/A

Kőkemény mérkőzés előtt állunk

November 22-én, szombaton este 6 órakor az Uni Győr MÉLY-ÚT csapatával szemben fog felállni újonc csapatunk. A győri csapat 5 győzelemmel és 2 vereséggel, a bajnoki tabella 4. helyét foglalja el a mérkőzést megelőzően, míg mi a 7. helyen tanyázunk jelenleg.

Ellenfelünk két vereségéhez a Sopron Basket és a ZTE járult hozzá, öt győzelmüket pedig, a Vasas, a BEAC, a két pécsi együttes és a DVTK ellenében szerezte meg. Így kijelenthetjük, hogy hölgyeinkre nem kis feladat vár a szombati fordulóban.

A győri csapat nem kiemelkedő játékosairól híres. Koncepciójuk középpontjában a csapatként működés az alapelv. Ezt alátámasztja a tény, hogy a 14 fős keretükből hét játékosuk rendre 5 pont felett és további kettő 15 pont körül dob meccsenként.
Esetünkben hárman 5, ketten 10 és a két Jenkins lány 21 pont felett átlagol.

A védelmükbe se nagyon lehet belekötni. Eddig a bajnokságban, ők a 4. legkevesebb pontot kapott csapat, a Sopron, a Szekszárd és a DVTK mögött. Mi ebből a szempontból sajnos a sereghajtók közé tartozunk, hátulról a 3. helyen állunk kapott pontokat tekintvén.

A hazai pálya előnye nálunk lesz a hétvégén, amit minden bizonnyal megpróbálnak majd a lányok a saját javukra fordítani. Ha most sikerül meghúzni a váratlant a papíron erősebbnek titulált csapat ellen, akkor az nagy löketet tudna adni az elkövetkezendő három fordulóra.

Hajrá lányok!

Hajrá TFSE

.

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!