Férfi NBII Kézilabda Női NBII

Kőkemény felkészülés

Női és férfi kézilabdacsapatunk egyaránt Dabason készül az NBII startjára: a lányoknak szombatig, a fiúknak pedig szerdáig tart az edzőtábor.

Naponta 3 edzést kell kibírniuk a játékosoknak, amibe beletartozik a napi egy mentális tréning is, mely nagyoban segíti a felkészülést a szezonra. Nem csak kézilabda pályán, hanem uszodában is készülnek a csapatok, hiszen a vízben való mozgás remek kiegészítő edzésként szolgál.

Kerek egy hónap múlva kezdődnek az NBII küzdlemei, így a kemény alapozó edzőtábor pont aktuális, és nem is lehet kérdés, hogy a lányok és a fiúk is keményen helyt állnak, és motiváltan, erőtől duzzadva készülnek az újabb szezonra. A napi három tréning megvisel mindenkit, de az ezt követő formába kerülési időszakban lesz lehetőség kipihenni a fáradalmakat, és teljes erővel érkezni a kezdő sípszóhoz.

A lányok 2 felkészülési mérkőzést is játszottak , egyet a Dabassal egyet pedig a Dunakeszivel. Mindkét mérkőzésen minden játékos lehetőséget kapott, és értékes tapasztalatokat szerzett a csapat. Rengeteg új játékosunk érkezett, így a felkészülési mérkőzések elengedhetetlenek a csapat összeszokásához.

Szabó József, kézilabda szakosztályunk vezetője foglalta össze az edzőtáborban történteket:

A felkészülés augusztus 3-án kezdődött és továbbra is Viglási Zsuzsa edző végzi a csapat felkészítését. Munkáját segíti a következő szezonban Andrássi Brigitta kapusedző, míg a sérülések megelőzésében és a rehabilitációban Vásárhelyi-Nagy Ildikó továbbra is rendelkezésre áll csapatainknál. A csapathoz 9 új játékos érkezett, ebből 7 egyetemi hallgató. Jó hír, hogy már jelentkeztek játékosok, akik itt képzelik, képzelnék el a következő idényben is a játékos pályafutásukat. Respektje lett az itt folyó munkának. Remélem ez látszani is fog a következő bajnoki szezonban. Augusztus 9 – 15 között edzőtáborozott Dabason a csapat. Ideális körülmények között, napi 3 edzéssel és kisebb sérülésekkel sikeres felkészülésen vagyunk túl. Két edzőmeccs is részese volt a felkészülésnek, de ez nyilván nem az eredményről szólt, inkább az új játékosok csapatba való beépítését szolgálták. Hétfőtől edzésekkel, és edzőmérkőzésekkel folytatódik a felkészülés a bajnokság kezdetéig.

A bajnoki start mindkét gárda számára szeptember 13-án lesz, a hölgyek otthon látják vendégül a a Solymári SC-t, az urak pedig a Mikolik Handball School otthonában vendégeskednek. Már nagyon várjuk a rajtot, és reméljük, hogy kiváló eredményeket hoz a minőségi felkészülés.

Hajrá TFSE!