Kosárlabda Női NBI/A

Kimondani is hidegrázós: az Európa-kupa a tét!

fotó: MTK Budapest - Makó Éva

Női kosárlabdacsapatunk szombaton az 5-8. helyezésekért folyó rájátszásban lép parkette a Ludovika-FCSM Csata otthonában.

Budapesti riválisunk 6. helyen zárta az alapszakaszt, így az Atomerőmű KSC Szekszárddal került össze a playoff első körében. Ugyan a párharcot a KSC nyerte 2-0 arányban, mégis javuló formát és játékot láthattunk a Csatás lányoktól. Az első mérkőzésen idegenben 89-61-re, míg hazai pályán már csak 63-69 arányban maradtak alul a szekszárdiakkal szemben. A rájátszás eddigi két mérkőzésén a mi lányaink is hasonlóan fejlődő tendenciát mutattak, mivel idegenben 93-75-re, hazai pályán pedig 75-85-re kaptak ki az Uni Győr MÉLY-ÚT csapatától.

A hétvégén kezdődő Ludovika-FCSM Csata – TFSE-MTK párharc a bajnoki 5-8. helyezéseken túl arról is dönt, hogy melyik csapat indulhat az Európa-kupában a 2021/22-es szezonban. A párharc nyertese az 5. helyért szállhat majd harcba a PEAC-Pécs – Vasas Akadémia duó győztesével, a vesztes pedig a 7. helyezésért küzdhet meg a másik ágban alulmaradó csapattal.

A Csatával idén két alkalommal játszottunk: ősszel 69-72 arányban nyertek ellenünk a Városmajorban, február végén pedig 75-69-re a Ludovika Arénában.

fotó: nmk.hunbasket.com

A párharcot megelőzően csapatunk vezetőedzője, Magyar Bianka osztotta meg velünk gondolatait.

Csapatunk nagy része aktív hallgatóként teljesít a Testnevelési Egyetemen és a parketten egyaránt, így pár éve talán még kevesen gondoltuk volna, hogy a rájátszás ezen szakaszában az Európa-kupáért szállunk majd harcba a Csatával. Aki figyel minket, az láthatta miként igyekszünk együttes erővel meccsről meccsre felnőni a feladathoz.

Milyen érzések keringenek bennetek az elmúlt időszak kapcsán?

Boldogan és büszkén tekintünk vissza a Szekszárd elleni Magyar Kupa párharcunkra, ahol hosszabbítást értünk el egy európai szinten is erősnek számító – a KSC Szekszárd idén bejutott az Európa-kupa négyes döntőjébe – csapattal szemben.

A bajnoki rájátszás első körében pedig megélhettük azt, hogy az alapszakaszt második helyen záró Uni Győr MÉLY-ÚT edzője – a legendás Iványi Dalma – elismerően nyilatkozik rólunk, csapata pedig maximális felkészültséggel állt fel ellenünk két alkalommal is. Részünkről előrelépésnek bizonyult a párharc második mérkőzése az elsőhöz képest, ezért igyekszünk most szombatra is hasonló, vagy még jobb játékkal előrukkolni.

fotó: MTK Budapest – Makó Éva

Hogyan készültök a Csata elleni párharcra?

Jól tudjuk, hogy a Csata kiváló támadó csapat, akik lehengerlő magabiztossággal értékesítik a triplákat. Azonban a szezon ezen fázisában a csapatok karakterisztikáján túl kulcs lehet az is, hogy ki tud hatékonyabban felülemelkedni az egyre csak előtörő fizikális és pszichés fáradtságon. Részünkről ilyen téren pozitív hírekkel szolgálhatok, ugyanis mindenki harcosan, kellő fókusszal vesz részt az edzéseken.

Összességében elégedettek vagytok a jelenlegi szezonnal?

Látni kell, hogy ez mindenki számára egy rendhagyó idény, ahol minket sem kerültek el a nehézségek. Majdnem mindannyian átestünk a koronavírus fertőzésen, többen sérüléssel is bajlódtak és volt, amikor mentálisan kerültünk hullámvölgybe. Most mégis itt állunk együtt, maximális összhanggal és izgatottan várjuk a szombati találkozót. Természetesen tisztában vagyunk a téttel, de abszolút nem nehezedik ránk semmiféle teher az Európa-kupa indulás hallatán. Az biztos, hogy egy korábban távolinak hitt álmunk válna valóra, amivel újabb szintet ugorhatna a TFSE-MTK fúzió. Ennek érdekében mindent meg fogunk tenni az előttünk álló párharc során!

fotó: MTK Budapest – Makó Éva

Szurkoljunk együtt a lányoknak a következő hetekben is!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!