Férfi NBI Futsal

Elmaradt a bravúr, búcsúzunk az élvonaltól!

Az osztályozó párharc első meccse egy igazi tragédia volt a mieink számára, hiszen hatgólos vereséget szenvedtünk a Nyíregyháza otthonában, így gyakorlatilag már csak az égiek segíthettek rajtunk a két együttes második viadalán.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A pad mellett ismét Póta Balázs megbízott vezetőedzőnk kapott helyet.A tétnek és a helyzetnek megfelelően az esetek döntő többségében vészkapus játékkal operáltunk – egyszerűen nem volt más választásunk. Igyekeztünk türelmesen játszani, ezzel is elkerülve a pár nappal ezelőtti, végzetesnek számító kontrákat. Szerencsére Kelson halálpontos lövésének köszönhetően hamar megszereztük a vezetést, de a kezdeti lendület megbicsaklott a folytatásban. Többször is eljutottunk a nyírségi kapu előterébe, azonban a befejezésnél rendre hiányzott a precízitás.. A második gólunkra közel 10 percet kellett várni – a találat ismét Kelson nevéhez fűződik, az elsőhöz hasonlóan egy igencsak szép lövésből.

A kétgólos fórnak nem sokáig örülhettünk, mert rögtön érkezett is a válasz. Egy labdavesztést követően szerencsésen pattant át a játékszer Lipl Noel felett, aki már nem tudta kipiszkálni a kapuba tartó labdát.

Ezt a szituációt akartuk és kellett volna elkerülni, hiszen még egy vendég találat azt jelentette volna, hogy nem elég csupán hat góllal nyernünk. Nem estünk kétségbe, sőt vérszemet kaptunk. Először Sóvári Beni, majd Lipl Noel köszönt be, előbbi egy szépen kijátszott támadás végén, utóbbi közelről vette be a kaput. A hátrányunk fele ezzel elolvadt a szünetre, így bizakodva várhattuk a hátralevő húsz percet.

Első félidő: TFSE-BESTRONG – A STUDIO FUTSAL NYÍREGYHÁZA (4-1)

A fordulás első perceiben nem dőlt meg az első jatékrész status quoja, a Nyíregyháza továbbra is csak a védekezésre fókuszált, mi pedig folyamatosan rohamoztuk őket. Hatalmas volt az öröm, amikor Klcsó Gábor lőtt éles szögből a kapuba, ugyanis ekkor már csak két gólra voltunk a hosszabbítástól.

Ez az álom aztán két perccel késöbb gyorsan szertefoszlott, mivel egy távoli vendég lövés valahogy utat talált a kapunkba, ennek megfelelően még négy gól hiányzott nekünk.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A szinte már-már lehetetlen küldetés ellenére semm adtuk fel és leszegett fejje mentünk előre továbbra is, de sajnos hiába. A sorsunk a viadal hajrájában pecsételődött meg végleg, miután kétszer is labdát vesztettünk a vendégek meg köszönték szépen és kiejtettek minket az élvonalból.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A Nyíregyháza ezzel hatalmas bravúrt hajtott végre, hiszen újoncként tudott ismét egy osztállyal feljebb jutni, legyőzve egy jóval esélyesebb riválist.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Végeredmény: TFSE-BESTRONG – A STUDIO FUTSAL NYÍREGYHÁZA 5-4 (4-1) Összesítésben: 11-6 a Nyíregyházának

Gólszerzők: Kelson (2), Sóvári, Lipl, Klcso illetve Varga, Kovács E., Gyügye, Kovács B.

Folytatás jövőre! Addig is hajrá srácok, hajrá TFSE!