Férfi NBI Futsal

Kiélezett harc, fájó vereség – A DEAC vendégei voltunk

A múlt hét során véget ért a Férfi NBI első köre, amit a Berettyóújfalu elleni hatalmas sikerrel zártunk. Csapatunknak ezzel egy igencsak mély gödörből sikerült kikecmeregnie és ezáltal jóval magabiztosabban várhatták a DEAC elleni összecsapást.

Forrás: DEAC.hu

A hajdúságiaknak eddig nem úgy alakult a szezon, mint ahogyan azt elképzelték, hiszen a fordulót megelőző állás alapján közel sem biztosított a helyük a felsőházban. Elek Gergő alakulata két rosszul sikerült találkozóval a háta mögött várhatta a mérkőzést. Először döntetlent játszottak az Újpest ellen, majd hozzánk hasonlóan súlyos zakót kaptak a Kecskeméttől. Ezek tudatában igencsak szoros párharcra volt kilátás.

A hazaiak kezdték aktívabban a meccset, több játékosuk is ígéretes helyzethez jutott, ám ezeket vagy Haála Kada vagy a kapufa hatástalanította. A hazaiak hálóőrének először Andorka Kristóf helyzeténél kellett nagyot védenie, gól ezúttal sem született. Az első játékrészben nem született ugyan találat, viszont egyértelmű volt ellenfelünk erőfölénye.

A döntetlen ellenére is inkább nekünk kellett az eredmény után futnunk.
Forrás: DEAC.hu

Első félidő: DEAC – TFSE-BeStrong (0–0)

A szünetet követően ismét hatalmas elánnal tört előre a hazai együttes és igyekeztek egyre több lehetőségeket kialakítani. Tovább nehezítette a dolgunkat Two elvesztése, aki egy durva fault miatt kénytelen volt elhagyni a játékteret. A folytatásban a stabilitásra helyeződött a hangsúly, aminek következtében Dudás Dániel került ziccerbe, de nem tudta gólra váltani a kecsegtető helyzetet.

Kemény és harcos mérkőzés volt a DEAC elleni összecsapás!
Forrás: DEAC.hu

A DEAC rendületlenül próbálkozott és amikor már úgy tűnt, hogy kibírjuk kapott gól nélkül, akkor Berecz törte meg a csendet és szerezte meg a vezetést. (1–0) Pár perccel később a hazaiak kapusa Dobi állította meg Lipl Noelt a hatos környékén, a játékvezető pedig egyből emelte is a pirosat. Emberelőnybe kerültünk tehát, így igyekeztünk minél hamarabb kiegyenlíteni, de a hajdúsági alakulat védelmén nem találtuk a fogást. A fór lejárt és a meccs vége is vészesen közeledett, emiatt újfent felálltunk öt a négybe. Megkíséreltük újból és újból feltörni a debreceni falat, azonban igyekezetünk a visszájára sült el, a DEAC megszerezte a labdát, majd az üres kapuba gurította a labdát, beállítva ezzel a 2–0-s végeredményt.

Végeredmény: DEAC – TFSE-BeStrong  2–0 (0–0)

Ezzel a vereséggel tovább nőt a szakadék köztünk és az UTE között, várhatóan a Nyírgyulaj megelőzése, illetve magunk mögött tartása lehet a cél a folytatásban. Legközelebb november 22-én hétfőn lépünk pályára, a Kistarcsa együttese ellen.

Hajrá srácok, hajrá TFSE!!