Atlétika

Kialudt a paralimpia láng!

Forrás: MTI

Szeptember 5-én hivatalosan befejeződtek a XVI. Paralimpiai Játékok, ahol a TFSE kiváló atlétája Ekler Luca képviselte egyesületünk színeit!

A megnyitó ünnepségen.
Forrás: Ekler Luca Facebook oldala

Luca 100 és 400 méteres síkfutásban, illetve kedvenc versenyszámában, a távolugrásban versenyzett a para sportolók legnagyobb seregszemléjén. Ahogy arról már korábban is beszámoltunk a 100 méter 4. helye után a távolugrásban már nem talált legyőzőre, ezzel megszerezve első paralimpiai bajnoki címét!

Mámoros pillanatok!
Forrás: MTI

Utolsóként következhetett a 400 méteres síkfutás, ahova a távolugráshoz hasonlóan, világcsúcs tartóként érkezett. Az előfutamból a harmadik legjobb idővel jutott be a szombati döntőbe, így bizakodva várhatta az egykörös táv mindent eldöntő futását, ahol végül szép versenyzéssel az ötödik helyen zárt!

A döntő utáni izgalmakat aztán tovább fokozta a Magyar Paralimpiai Bizottság, hiszen Lucát kérték fel zászlóvivőként a záróünnepségre!

A Játékok utolsó akkordjaként jöhetett tehát a záróünnepség, ahol a magyar lobogót az immáron paralimpiai bajnok Ekler Luca vihette, lezárva ezzel az első Paralimpiáját!

Tökéletes befejezése az álomszerűen sikerült Paralimpiának!
Forrás: MTI