Egyetemi sport EUG

Kezdődik az Egyetemi EB!

Mint arról már korábban is beszámoltunk, hamarosan kezdődik az EUG! Idén a lengyelországi Łódź ad otthont a nemzetközi rendezvénynek, melyen 20 sportág 6000 versenyzője méri össze tudását két héten keresztül. A július 16-án rajtoló eseménysorozaton 131 fős delegációval vesz részt egyetemünk, ahol összesen 13 sportágban leszünk érdekeltek: sakk, röplabda, strandröplabda, tenisz, futsal, kick-box, 3×3, labdarúgás, kosárlabda, judo, teakwondo, karate és úszás.

Küldöttségünk első turnusa 14-én indul útnak, hogy legyen idő az akklimatizálódásra és kipihenni az utazás fáradalmait. Az egyes sportágakban a lebonyolítás pontos menetéről és a konkrét mérkőzés, illetve verseny időpontokról a technikai értekezleten derül majd fény a sportág kezdetét megelőzően!

Az első versenynapon, szombaton (16.) sakk, tenisz, futsal, kick-box, röplabda és strandröpi lesz terítéken és másnap mindezek még kiegészülnek a 3×3 kosárlabdával. A rendezvény hivatalos megnyitója 17-én vasárnap lesz.

A második héten csatlakozik a labdarúgás és a kosárlabda. Csapatsportágak tekintetében ez már a végszó, azonban az egyénieknek még korántsem lesz vége. A Judo már vasárnap előtérbe kerül, illetve még kiegészül taekwondoval és karatéval a repertoár.

Minden nap végén készül egy összesítés, hogy ne maradjatok le semmiről, illetve a másnapi versenyekre, összecsapásokra vonatkozóan is lesz információ. Kövessetek minket a közösségi oldalakon is, hogy mihamarabb értesüljetek barátaitok, szaktársaitok eredményeiről!

Hajrá hölgyek, urak, hajrá TF!