Férfi MEFOB Kosárlabda Női MEFOB

Kettős siker a MEFOB nyitányán!

Női és férfi kosárlabdázóink is ma este kezdték meg a 2022/23-as Egyetemi Bajnokság küzdelmeit. A fiúk címvédőként, a lányok pedig a legutóbbi final-four résztvevőjeként várhatták a harcokat.

Leány MEFOB csapatunk
Fotó: Petz Gábor Olivér

A fiúk kényszerű csere folytán a TF L2 terme helyett a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban léptek pályára, ahol a tavalyi szintén magas szintet képviselő Közgáz SC-t fogadták. Az összecsapáson végig dominált Boros Zoltán legénysége, aminek köszönhetően az első három negyedet – ha kevéssel is – de be tudták húzni. A végére még az is belefért, hogy a Közgáz nevéhez fűződjön a legtöbb pontos etap (19–22), de ez nem jelentett problémát és 69–65 arányban nyertek a fiúk.

A lányok is maradtak a fővárosban, ők a Ludovika otthonába látogattak, ahol elképesztő dominanciát mutatva jutottak diadalig. NBI/A-s keretünkből négyen is a keretben voltak (Burján, Szeitl, Dúl T., Király), mellettük pedig NBI/B-ben pallérozódó lányok alkották még a csapatot. Az, hogy végig uraltuk a játékot, nem túlzó kijelentés, összességében 58 ponttal bizonyultunk jobbnak ellenfelünknél.

Bravó lányok, fiúk! Így tovább!