Férfi NBI Női NBI Röplabda

Kettős rangadó – női siker, férfi vereség

November első hétvégéjén került megrendezésre NBI-es röpicsapataink szezonbeli első kettős rangadója. Női alakulatunk az évek óta riválisnak számító Gödöllőt, férfi csapatunk pedig a sereghajtó Gammát fogadta.

Lányaink jó hangulatú találkozót játszottak és jobban kezdték az első szettet a vendégeknél. Negyedóra játék után 14-15-ös állásnál vette át a vezetést a GRC, majd a szoros játszma végi hajrában ők örülhettek. A második szettet jobban nyitotta a Gödöllő, míg minket több hiba és bizonytalanság jellemzett. Ezúttal mi tudtunk váltani és megrázva magunkat, magabiztosan jutottunk el 25-18-ig (1:1).

Valódi csata volt a harmadik etap, ahol a két oldalon ellentétes időszakokban adódtak hullámvölgyek. Ezekből, ha hajszálnyival is, de mi jöttünk ki jobban és 25-23-ra zártunk, amivel mi vettük át a vezetést. A negyedik játszmában már fáradtabbak voltak a felek, itt mi kezdtünk rosszabbul, de jókor kért időt a kubai mester és a lányok összeszedték maradék erejüket. Innentől már nem volt valódi kérdés a győztes kiléte. Egyre jobban hittünk magunkban, pontosabban játszottunk és 3:1 arányban megnyertük a találkozót.

TFSE – Gödöllői RC 3:1 (–23, 18, 23, 22)

Budapest, Győri út, 82 néző. V: Mezei, Szél.

TFSE: Kökény N. 3, Villányi 7, Budaházy 9, Tettamanti 19, Komcsák 25, Zen 7. Csere: Boller (liberó), Benedek G., Turcsányi, Rácz. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
GRC: Kardos 12, Nagy V. 10, Boros 1, Halla P. 18, Borsos L. 9, Kovács E. 9. Csere: Maurer, Szerencsés 1 (liberók), Máthé-Barabássy, Vas. Vezetőedző: Szalay Attila.

Joel Olazábal:
 Keményen és nagyon jól kellett játszanunk ahhoz, hogy letudjuk győzni a GRC csapatát egy olyan játékban, amelyben mindkét oldalon sok hiba volt. Változtatás történt a játékos posztokon, és megpróbálunk más dolgokat is bevonni, sokoldalúbb játékosokat keresve. Próbálok alkalmazkodni ehhez a rendszerhez és néha nehezen értek meg néhány dolgot, de azt hiszem, idővel jobbak leszünk.

Férfi csapatunk számára nem termett sok babér a sereghajtó Gamma ellen hazai környezetben. Az első két szettet meglepetésre behúzta a vendég sereg, holott a második játszmában még hét pontos vezetésünk is volt 19–12-nél. A harmadik szettben drámai módon tudtunk szépíteni és folytatásra bírni a találkozót, azonban nem tudtunk egálig visszajönni, így a fekete-piros ellenfél 1:3 arányban diadalmaskodott, megszerezve ezzel szezonbeli első sikerét.

Esetünkben fontos megjegyezni, hogy feljutó alakulatról beszélünk, így az évad előtt nem tudtuk pontosan, hogy milyen játékerőt képviselünk. Nagyon szépen, összeszedetten és kitűnő akarattall játszva mutattuk meg idén már többször is, hogy szép jövőnk lehet. A hétvégi megnyerhető meccs elvesztését a rutin hiányában látja a csapat stábja, holott az eddigi temérdek szép eredmény miatt már-már elvártuk a sikert. Továbbra is minden támogatást megkap fiatal alakulatunk, akiktől bizakodva várjuk az ígéretes folytatást!

TFSE – Gamma Party.CO 1:3 (–22, –25, 22, –16)

Győri út, 88 néző. V: Takács Á., Kiss Z.

TFSE: Együd 9, Gyenes 3, Szappanos 12, Tigyi 1, Czita 4, Arató 1. Csere: Nagy T. (liberó), Merkler 6, Tóth M., Füzék 7, Tanai., Fenyő 16. Vezetőedző: Lónárt Péter.
GAMMA:
 Juhász B. 5, Kocsondi 17, Tarr 4, Báder 7, Nagy P. 14, Katona 18. Csere: Parsa (liberó), Balogh B. Vezetőedző: Olekszandr Gutor.

Lányaink a folytatásban a Jászberénnyel, a fiúk pedig a már egyszer legyőzött Szolnokkal találkoznak!