Férfi NBII Kézilabda Női NBII

Kettős győzelem!

Hétvégén a téli szünetet megelőző utolsó előtti forduló is lezajlott az NBII-es kézilabda bajnokságban. Mindkét csapatunk otthon játszott, ráadásul szombaton. Az urak kezdtek az Abonyi KC ellenében, majd pedig a hölgyek látták vendégül a GGB Zrt Kecskemét U22-es alakulatát.

Haladjunk kronológiai sorrendben, kezdve a srácokkal, akikre egyértelműen jó hatással volt az edzőváltás. Remekül kezdték a mérkőzést, és a félidőre nagyon magabiztos 19:12-es vezetéssel vonulhattak pihenni a felek.

A második játékrész kicsit nehézkesebben alakult, a vendégek felzárkóztak egy gólra is, de egyenlíteni nem bírtak, és a végjátékot mi bírtuk jobban. Végül 31:28 állt az eredményjelzőn a 60. perc végén, így már sorozatban második mérkőzésünket nyertük, hibátlanok vagyunk Györfi mester kezei alatt.

Sajnos azonban negatív hírrel kell hogy szolgáljunk, ugyanis Kiss Benedek súlyos sérülést szenvedett a mérkőzés során, és már túl is van egy műtéten. Innen is minél hamarabbi gyógyulást kívánunk neki!

Továbbra is a 10. helyen állunk, de folyamatosan zárkózunk az élcsapatokhoz, a középmezőnyt már utol is értük. Az utolsó őszi fordulóban december 8-án látogatunk az Üllői VKSK-hoz, és reméljük egy szép győzelemmel zárjuk a szezon első felét.

Ami a hölgyeket illeti, az ő kezdésük kicsit nehézkesen alakult, de a 10. perctől kezdve irányították a mérkőzést, és a félidőben 2 gólos vezetéssel fordulhattak, 16:14 ide. Nagyban hozzájárult a vezetéshez a remek kapus teljesítmény: Molnár Noémi egészen remek napot fogott ki, és bravúrt bravúrra halmozott. Szükség is volt rá, hiszen a bíró sporttársak nem mindig voltak a helyzet magaslatán, volt, hogy sikerült a vendégeket kettős emberelőnyhöz is juttatniuk…

Dobott gólok tekintetében már a 7.helyen (27,6-os átlag) állunk, amit jelentősen feljavított az elmúlt két hétben szerzett 68 találat.

A második játékrész szintén kicsit nehezebben kezdődött, a kecskemétiek tartották a lépést a 42. percig, de ezt követően 11 találatot dobtunk az ellenfél kapujába, amíg ők csak ötöt, így magabiztosan 33:25-re győztünk, és újabb 2 pontot szereztünk.

Az őszt lezáró körben a lányok is vendégségbe látogatnak a VS Tököl otthonába, szintén december 8-án.

Fontos lenne egy győzelem, hiszen 2 ponttal a 8. helyre léphetnénk előre, és mivel nagyon szoros a bajnokság, karnyújtásnyi lemaradásunk lenne a dobogóhoz képest, és egy jó tavasszal akár még az érem is elérhető lenne.

Hajrá TFSE!