Női NBI Röplabda

Keserű győzelem

NBI-es női röplabdacsapatunk a Budaörs otthonába látogatott az extraligáért folytatott rájátszás 4. fordulójában. Lányaink jó előjelekkel érkeztek a mérkőzésre, ugyanis a BDSE még nem szerzett pontot ebben a körben, továbbá az idei kiírás eddigi három egymás elleni összecsapásán 9:0 szettaránnyal álltunk.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A találkozót mi kezdtük jobban, az első szettben már 7–12-re is vezettünk, amikor a házigazda magához ragadta az irányítást és közel 40 percig dominálta a játékot. Az első szettet simán nyerték Ujvárosi Levente tanítványai, a másodikban némileg szorosabb játékot követően tudtak újfent sikert aratni. A harmadik szettől kezdve visszatért az erőnk és a hitünk, így meg tudtunk fordítani az állást. A maratonira elnyúló (több, mint 2 órás) csata végén mi örülhettünk. Mosolyunk azonban nem lehetett teljes, ugyanis a pont és szettveszteségek miatt gyakorlatilag nüansznyi matematikai esélyünk maradt az első pozícióban való zárásra.

forrás: MRSZ

Jelen állás szerint 4 pont hátrányunk adódik a MÁV Előre ellen. A hátralevő két fordulóban, ha mindent megnyerünk hiba nélkül, akkor 16 pontunk lesz. A Fehérvárnak jelenleg 14 pontja van, így egy győzelemmel biztosan bajnokká válhatnak. Ezen a hétvégén egymás ellen csapunk össze, az ő otthonukban, így talán nem túlzás kijelenteni, hogy ezúttal feléjük billen a mérleg.

Budaörsi DSE-Emericus – TFSE 2:3 (21, 23, –17, –14, –17)

Budaörs, 78 néző. V: Bibók, Bátkai-Katona.
BDSE:
 Pisák L. 6, Jakab 13, Hernády 6, Pisák F. 8, Horváth P. 21, Tátrai 9. Csere: Ujvárosi, Futsek (liberók), Kiss Zs. 1, Darvas 1, Vincze 4, Horváth I. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
TFSE: Nagy V. 16, Kökény N. 3, Poór 2, Budaházy 1, Halla G. 27, Benedek 3. Csere: Boller (liberó), Radomszki 10, Török P. 10, Smits Van Oyen. Edző: Csépke Gábor.

Edzői értékelés
Ujvárosi Levente:
 – Hétről hétre hosszabb ideig tudunk koncentrálni. Örülök a megnyert pontnak. Ki kell hoznunk a legtöbbet a hátralevő két mérkőzésből.
Csépke Gábor: – Ezzel eldőlt…. Sajnálom, mert nem ezek vagyunk mi. Az első két szettben puhák voltunk. Próbáltunk szerkezetet váltani, de egyik sem akart rendesen működni. Pozitív, hogy végül a mérkőzést meg tudtuk nyerni. Küzdünk tovább, hogy a lehető legelőrébb végezzünk és jövőre megfejelhessük ezt az eredményt.

Folytatás szombaton Székesfehérváron!

Facebook

Szakmai Partner

Kiemelt támogató

Kövess minket mindenhol!