Női NBI Röplabda

„Kemény héten vagyunk túl”

Női röplabdásaink kedden (ma) az Újpest otthonába látogatnak, szombaton pedig 18:00-tól a MÁV Előre csapatát fogadják a ,,D’’ teremben. Hagyományteremtő módon most is olvashatjuk mesterünk Leon szavait, aki arra adott választ, hogyan haladunk az augusztusban megkezdett úton…

Leon:

Egy új csapatot építünk és minden mérkőzésen a saját maximumunkat akarjuk nyújtani. Előző héten két nehéz mérkőzést játszottunk az UTE és a BDSE csapata ellen. Az Újpest ellen egy nagyon szoros meccset játszottunk, ami meglátszott a hétvégi bajnoki mérkőzésen, ahol fáradtabbak és enerváltak voltunk, csak helyenként tudtuk felvenni a mérkőzés ritmusát. Fejlesztenünk kell még a technikánkat és a taktikai elemeket is pontosabban kell kiviteleznünk. Most az előttünk álló hétre koncentrálunk és mindent megteszünk azért, hogy jó eredmények szülessenek.

 A BDSE csapata ellen remek teljesítményt nyújtó Horváth Zitát kérdeztük az elmúlt hétről és az előttünk álló kihívásokról:

Nagyon szoros meccset játszottatok a Budaörs csapatával. Miben kell fejlődni a sikeres folytatásért?

Sajnálatos módon nem tudtuk átmenteni az UTE elleni kupa meccs jó hangulatát. Dekoncentráltan sok hibával játszottunk, és döntő helyzetekben nem a megfelelő megoldást választottuk. Ahhoz, hogy ezt a jövőben kiküszöböljük a legfontosabb, hogy már az első perctől csak a játékra koncentráljunk és minden meccsre egyformán lelkesen érkezzünk.

Szoros meccset játszottatok az UTE ellen a Magyar Kupában. Idegenben is ez a cél?

Valóban meg tudtuk nehezíteni az UTE dolgát, ami a felszabadult játéknak tudható be. Ugyanígy állunk a holnapi visszavágóhoz, hiszen, ha nem görcsölünk a hibákon és egymásra, illetve a játékra koncentrálunk, akkor ilyen és ehhez hasonló teljesítményre vagyunk képesek. Mindent megteszünk, hogy a Szilágyi úti csarnokban is méltó ellenfele legyünk az Újpest csapatának.

Hétvégén a MÁV Előre csapatát fogadjátok. A helyezések alapján egy izgalmas meccsnek ígérkezik. Mi a véleményed róla?

Egyelőre még csak más ellenfelek videózása közben láthattuk a Székesfehérvár játékát, hiszen az NB1-be idén feljutott csapatról van szó. Biztos vagyok benne, hogy alaposan fel fogunk készülni ellenük a hét során és motiváltan lépünk majd pályára szombaton. Hazai pályán pedig nem lehet más célunk, mint a győzelem.

Két fontos mérkőzés vár lányainkra a héten, aki teheti látogasson el Újpestre is majd szombaton a ,,D’’ terembe hiszen nincs is annál jobb, mint amikor a mérkőzés kezdetét követően meghalljuk:

Hajrá TFSE!!! Hajrá csajok!!!