Kosárlabda Női NBI/A

Kemény hét elé nézünk

Fotó: MTK Budapest - Makó Éva
NBI-es női kosárlabdacsapatunk ezen a héten két alkalommal is idegenben lép pályára. Mindkét találkozó kulcsfontosságúnak számít az alapszakasz végéhez közeledve. Nézzük miért:

Lányaink első úti célja Kozármisleny lesz, ahol a PINKK-Pécsi 424 fogadja őket. Aktuális ellenfelük legutóbbi mérkőzésén éppen azzal a Vasas Akadémiával találkozott, akivel mieink múlt héten szerdán csaptak össze a Magyar Kupa szereplés fejében. A Vasas és a PINKK párharca során mindössze egy pont döntött a fővárosi csapat javára.

A TFSE-MTK és a PINKK tavaly októberben találkozott legutóbb, akkor 76-63 arányban arattak sikert lányaink. Tekintve azt, hogy 4 mérkőzés van hátra az alapszakaszból, mindegyik kiemelt jelentőséggel bír. Jelenleg 6. helyen áll csapatunk. Lányaink mutatója: 9 győzelem – 9 vereség.

A PINKK elleni őszi hazai győzelem során még nézők előtt játszhattunk.

A középmezőny szorosságát hűen tükrözi, hogy az 5. és 9. hely között nem beszélhetünk különbségekről. Mindenki élet-halál harcot vív a rájátszásba kerülésért, mégis a végén egy csapat le fog maradni a play-off küzdelmeiről. Ennek értelmében Magyar Bianka és Hegedűs Péter tanítványai nem foglalkoznak még a jövőheti Magyar Kupa szerepléssel, csak az adott feladatra koncentrálnak. A PINKK jelenleg a 11. helyen áll, de bárkire veszélyt jelenthetnek, ezért kellő alázattal és komolysággal készül ellenük is csapatunk.

A szombati Ludovika-FCSM Csata elleni bajnoki még pikánsabb párharcnak ígérkezik. A Csata jelenleg az 5. helyen áll, mutatójuk: 10 győzelem – 8 vereség. A szintén fővárosi csapat legutóbbi mérkőzésén egy nagyobb vereségbe futott bele. Ritkán látott különbséggel, 98-33 arányban győzte le őket a hibátlan éllovas, Sopron Basket.

A Csata elleni őszi rangadót az utolsó másodpercekig kiélezett küzdelem jellemezte.

Az első egymás elleni találkozón tavaly ősszel hazai pályán győztek le minket. Azon a végletekig kiélezett és izgalmas mérkőzésen Tursics Krisztián tanítványai 3 ponttal bizonyultak jobbnak. A Csata ellen idegenben legutóbb tavaly januárban léptünk pályára, ahol hihetetlen győzelmet szereztek lányaink egy igazi budapesti rangadó keretein belül.

Ízelítőnek a két csapat ellen vívott őszi mérkőzéseink:

Hajrá lányok!!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!