Női NBI Röplabda

Kemény, de sikeres hazai hadjárat

Női röplabdacsapatunk kiválóságai az NBI. rájátszásának második fordulójában hazai környezetben fogadták a Gödöllői RC és MÁV Előre alakulatait.

A mérkőzések menetrendje a következő volt:

04.02. 18:00 (péntek): TFSE – Gödöllői RC
04.03. 18:00 (szombat): Gödöllői RC – MÁV Előre Bericap
04.04. 18:00 (vasárnap): TFSE – MÁV Előre Bericap

Számunkra az eddigi legfontosabb találkozóval kezdődött a torna. Ennek oka, hogy az alapszakaszgyőztes MÁV Előre csapata kiszállni látszik az elsőségért zajló küzdelmekből, így a Gödöllő bizonyul elsőszámú riválisunknak. A GRC kapcsán fontos megjegyezni, hogy a szezon eddigi három egymás elleni mérkőzésén egyszer sem sikerült legyőznünk őket és minden alkalommal 5 szettes párharcot láthattunk. A titkon mumusnak vélt ellenféllel szemben kettőzött erővel készültek lányaink, és mindenáron győzni akartak a pénteki mérkőzésen.

A találkozó elején jobban összpontosítottak a vendégek, melynek eredményeként nem tudtunk irányítani és vezetést kidolgozni az első szettben. 10 perc játék után 7-8 pontos vezetést alakított ki a GRC. A szóban forgó hátrányt lányaink nem tudták ledolgozni, így 18-25 arányban nyerte meg a Gödöllő a játékrészt.

A második szettet fej-fej mellett kezdték a csapatok, ám 11-13-as vendég vezetést követően egy fokozatosan határozottabbá és magabiztosabbá váló TFSE-t láthattunk. A javuló játék hamar meghozta a kívánt eredeményt is: fantasztikus támadásokat követően 25-16-ra nyerte csapatunk ezt a játékrészt.

A harmadik szettben folytatódott jó szériánk. Hamar nagyobb vezetést szereztek lányaink, így az eddigieknél egy fokkal felszabadultabban játszhattak. A menet további részében ugyan többször is közeledni látszottak a vendégek, ezúttal ők nem tudták ledolgozni a hátrányt. Harmadik szettben: 25-22.

A negyedik szett igazi ki-ki csata volt, ahol lányaink az eddigi „GRC átkot” akarták letudni, a vendégek pedig a meccsben maradásért küzdöttek. Ennek megfelelően oda-vissza ment az adok-kapok, hol mi örülhettünk pontnak, hol a vendégek. Az első jelentősebbnek mondható előnyünk pillanatában kikérte az időt Szalay Attila (GRC vezetőedző). Ezt követően újra egymás mellé kerültek a felek, majd fokozatosan alakította ki előnyét a Gödöllő. A szett végére 22-22-es állásnál tetőfokára hágtak az izgalmak, végül sajnos a vendégek sikerével zárult ez a játékrész. (22-25)

Következett a döntő ütközet, ahol lányaink megtáltosodtak és kérdést nem hagyva nyerték meg bő tíz perc alatt a szettet, így a mérkőzést is. 15-5

A győzelem pillanata.

TFSE – Gödöllői RC 3:2 (–18, 16, 22, –22, 5)
Győri út. V: Halász T., Szabó P.

TFSE: Kökény N. 3, Radomszki 21, Czakó 9, Halla G. 23, Villányi 5, Budaházy 9. Csere: Boller (liberó), Poór. Edző: Csépke Gábor.
GÖDÖLLŐ: Kovács E. 8, Tóth-Bagi 1, Kökény P. 22, Ince 4, Misonova 8, Ratkai 25. Cserék: Maurer (liberó), Hajós 3, Sorompó, Saáry 1, Bajnóczi. Vezetőedző: Szalay Attila.

Edzői értékelés
Csépke Gábor:
 – Hááát! Úgy néz ki nem tudunk ennél rövidebb meccset játszani a Gödöllővel. Az elején dekoncentráltak voltunk. De szépen összekaptuk magunkat. Jól összeállt a blokkunk és a védekezésünk is. A negyedik szettben a fogadásban volt egy mélypontunk, amin nem sikerült időben túl lendülni. De az ötödik szettben ellentmondást nem tűrően játszottunk. Vasárnap folytatás a fehérváriak ellen.
Szalay Attila: – Az első játszma után túl sok ki nem kényszerített hibát vétettünk. Amikor ezek számát vissza tudtuk szorítani, volt esélyünk a játékban maradásra. Gratulálok a TF-nek a győzelemhez!

Szombaton a GRC és MÁV Előre küzdelmeivel folytatódott a torna. A mérkőzésen számunkra az lett volna a kedvező, ha a Székesfehérvár megállítja a Gödöllő csapatát, erre azonban nem került sor. A Gödöllői RC 3-1 arányban múlta felül ellenfelét, ennek részleteit ITT olvashatjátok.

Vasárnapra virradóan tehát biztossá vált, győznünk kell a MÁV Előre ellen annak érdekében, hogy közvetlenül felzárkózzunk az éllovas GRC mellé. Ennek érdekében legrosszabb esetben is 3-1 arányú győzelemre volt szükség az alapszakasz legjobbja ellen.

A találkozó kezdetére hasonló játék volt jellemző oldalunkról, mint a pénteki, Gödöllő elleni mérkőzésen. Talán a győzelmi kényszer terhe, talán a fáradtság okozhatta azt a dekoncentrált nyitányt, amit kihasználva hamar előnyhöz jutottak a vendégek. Ugyan Csépke Gábor rövid időn belül kétszer is időt kért, a vendég vezetést nem tudták megfordítani a lányok, így 17-25-re a MÁV Előre nyerte az első szettet.

A következő szett kezdete előtt Csépke Gábor minden erejével igyekezett lelket és erőt varázsolni a lányokba, akiknek szüksége is volt erre az „álmoskásnak” bizonyuló első játékrészt követően.

A második szett is hajazott a pénteken látottakra, egymás mellett haladtak a csapatok, ellépni senki sem tudott. 8-9-es vendég vezetésnél időt kért edzőnk és arra bíztatta a lányokat, hogy legyenek bátrabbak. Ennek eleget tettek a hölgyek és néhány mezőnybeli villanásnak köszönhetően már TFSE vezetésnek örülhettünk. Az előny nem apadt, így sikerült az egalizálás: 25-20.

Innentől nyugodtabb és fegyelmezettebb játék jellemezte csapatunkat. Többször láthattunk bravúros támadásokat, melyekre nem igazán volt válasza a vendégeknek. A soron következő két szettben nagy részben megvalósult a tervezett játék, nyugodt periódus mégsem jellemezte a találkozót. A harmadik szettet 25-19, míg a negyediket 26-24 arányban nyerte csapatunk.

TFSE – MÁV Előre Bericap 3:1 (–17, 20, 19, 24)
Győri út. V: Sík, Szél.

TFSE: Budaházy 6, Kriegel 2, Radomszki 29, Czakó 10, Halla G. 18, Villányi 8. Csere: Boller (liberó), Poór, Benedek. Edző: Csépke Gábor.
MÁV ELŐRE: Durdanovics 14, Hackl 5, Kiss A. 18, Ancsin 6, Haase 10, Sólyom 1. Csere: Kovács E. (liberó), Hizsnyai-Zolnai 1, Borostyán 1. Vezetőedző: Farkas Mihály.

Edzői értékelés
Csépke Gábor:
 – Azzal kezdtem a mai eligazítást, hogy az első labdamenettől legyünk ott figyelemben, és ne aludjunk. Hát ez nem jött össze. De szerencsére időben megszólalt a vekker. Mezőnyben hoztunk extra pontokat. Támadásban is voltak kimagasló periódusaink. Ezeknek köszönhetően nagyon nehezen, de nyertünk. Teljesen nyitott az első hely sorsa. Gratulálok a lányoknak!
Farkas Mihály: (nem adott nyilatkozatot)

A hétvégét követően így fest jelenleg a tabella:

Nem kérdés tehát, hogy a jövő hétvégi – MÁV Előre által rendezett – torna fogja eldönteni a végeredményt. Addig viszont érdemes rálesni a tabellára, ahol egyből szembetűnik a GRC és a TFSE közti különbség mértéke.

Azonos a győztes és vesztes meccsek aránya, egyezik a nyert és vesztett szettek száma, továbbá ugyanannyi vesztett pontok összege. Egyedül a nyert pontok terén vélhetünk felfedezni 3 pont különbséget, ami a Gödöllő felé billenti jelenleg a mérleget.

Kijelenthető továbbá, hogy a Székesfehérvár kiszállt a győzelemért zajló küzdelmekből. Mindazonáltal megtapasztalhattuk mennyire kemény ellenfélnek bizonyulnak, ezért ellenük is maximális erőbedobással készülnek lányaink.

A záró torna menetrendje:

04.16. 18:30 (péntek): MÁV Előre Bericap – TFSE
04.17. 18:30 (szombat): TFSE – Gödöllői RC
04.18. 18:30 (vasárnap): MÁV Előre Bericap – Gödöllői RC

Szurkoljatok nagyon lányainknak, hiszen lányaink karnyújtásnyira vannak a közös álomtól!