Férfi NBII Futsal

Karnyújtásnyira az alapszakaszgyőzelem!

Férfi futsalcsapatunk az alapszakasz egyik, ha nem a legfontosabb mérkőzését játszotta a hétfői este során, mégpedig a közvetlen rivális UTE otthonában, ahol a tabella első helye volt a tét.

A felek játékerejéből fakadóan látványos, taktikai küzdelmet hozott az első bő negyedóra, majd valamelyest támadóbb szellemű, lüktetőbb iramra váltottunk, aminek meg is lett az eredménye: Fehér Dani megszerezte a vezetést (0–1). Az időzítés kiváló volt, hiszen a félidő hajrájában sikerült bevenni az ellenfél hálóját, de a java csak ezután jött. Az utolsó percre is maradt még bennünk lendület és végül Fehér Kiki növelte tovább az előnyt, így igencsak bizakodva várhattuk a folytatást (0–2).

A fordulás után kulcsfontosságú volt, hogy ne ismétlődjön meg a Veszprémmel szembeni kupameccs szcenáriója. Szerencsére ez nem következett be, sőt mi voltunk azok, akik még kellemetlenebb helyzetbe hozták a lila-fehéreket. Fehér Dani duplázott, ami a huszonkettedik gólját jelentette az idei kiírásban (0–3).

Ettől kezdve – értehető módon – az UTE volt lépéskényszerbe és igyekeztek is egyre nagyobb nyomást helyezni a kapunkra. Sajnos ez túlságosan is sikerült nekik: először a harmincadik, majd a harminckettedik percben köszöntek be, ezzel alaposan megnehezítve számunkra a viadal hajráját.

Szinte már elkönyveltük a 2–3-as végeredményt, legalább is fejben, de aztán Petroff Norbi sietett lecsillapítani az izgalmakat, aminek köszönhetően – jó eséllyel – bebiztosítottuk az alapszakasz első helyét!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Végeredmény: UTE – TFSE-BESTRONG  2–4 (0–2)

Gólszerzőink: Fehér D.(2), Fehér K., Petroff

Az összecsapás után vezetőedzőnk, Póta Balázs a következőképpen értékelt:

„Igazi rangadó volt a mai! Az első játékrészben inkább taktikai csata jellemezte a találkozót, aztán úgy érezem, hogy a bátrabb támadójáték meghozta számunkra a lélektanilag fontos vezetést, amit a félidő vége elött meg tudtunk növelni. A második félidőre is jól jöttek ki a csapatok, az öt a négy játéka jól sült el az UTE-nak, amire még időben reagáltunk és be tudtuk biztosítani a győzelmünket, így nagy lépést tettünk az alapszakasz elsőségért, ami lélektanilag is hatással lehet a bajnokság folytatására. Büszke vagyok a csapatunkra és dicséret illeti az ellenfelet is! Szép este volt ez számunkra, szeretnénk tovább fejlődni! Hajrá TF!”

Folytatás egy hét múlva hazai pályán a Tolna ellen!

Szép volt srácok, hajrá TFSE!!