Taekwondo

Józsa Levente 2023-ban is a TFSE-ben folytatja!

Örömmel jelentjük be, hogy 2023-ban is kötelékünkben tudhatjuk kiváló élsportolónkat, Józsa Leventét, aki a TFSE taekwondo szakosztályának reménysége. Levente harmadik szezonjára készülhet kék-fehérben, ebben továbbra is megkap minden lehetséges támogatást egyesületünktől.

68 kg-os súlycsoportban harcoló sportolónk hatalmas előrelépést produkált az idei esztendőben, valósággal berobbant a „legnagyobbak” közé. Idei eredményeit mielőtt ismertetnénk, vizsgáljuk meg, hogy mennyit ugrott előre egy év alatt a világ, illetve az olimpiai ranglitsán:

Józsa 2021 decemberében 61. helyen állt a világranglistán, mostanra az előkelő 15. hely szerepel a neve mellett. Az olimpiai ranglistán egy éve 67. volt, jelenleg a 25.

AZ IDEI ÉV LEGFŐBB EREDMÉNYEI:

Fujairah Open – 2.
Sofia Open – 1.
Swedish Open – 1.
Párizs Grand Prix – 5.
Világbajnokság – 9.

Józsa Levente értékelte az idei évet, illetve kitért a 2023-as tervekre:

"2022 sikeres volt számomra, mivel előzetesen az volt a célom, hogy bejussak a Grand Prix szériába, amihez az olimpiai ranglista legjobb 32 helye kellett. A jó évkezdés miatt ez hamar sikerült, így elégedettek lehetünk. Várom a következő évadot, hiszen olyan megmérettetések várnak rám, mint az Európa Játékok, a világbajnokság és a Grand Prix versenyek. Minél jobb eredményeket szeretnék elérni annak érdekében, hogy még több ponttal gazdagodhassak és még előrébb lépjek a mezőnyben."

Sportolónk tervei közt szerepel az is, hogy 2023 őszétől szeretné megkezdeni tanulmányait a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen.

Taekwondó szakosztályunk vezetője, Kiss Roland így vélekedett Levente 2022-es évéről:

Nagyon meg vagyunk elégedve Levi teljesítményével, örömhír számunkra, hogy gyümölcsöző az együttműködése a TFSE-vel. Teljesítményét illetően napról napra látható a fejlődés. Büszkék vagyunk arra, hogy a Magyarországon készülő taekwondósok között a legeredményesebb sportoló a TFSE-t erősíti. Célunk továbbra is az olimpia, ezért is dolgozunk minden nap!

Szurkolunk a célokhoz, hajrá 2023-ban is Levi!