Taekwondo

Józsa Levente egy súlycsoporttal feljebb is tarolt!

Ramla városa adott otthont a legutóbbi hétvégén az Israel Open G2-es versenyének. A rangos nemzetközi seregszemlén taekwondós kiválóságunk, Józsa Levente egy súlycsoporttal feljebb (-74 kg) próbált szerencsét.

A negyeddöntőben izraeli ellenféllel kezdett Józsa, akit 2–1 arányban tudott felülmúlni, így készülhetett az első helyen kiemelt, legfőbb esélyes versenyzőre. Az elődöntőben egy pillanatra sem érződött sportolónkon nyomás az esélyesebb riválissal szemben, sőt úgy láttuk, hogy ez plusz motivációt adott, melynek köszönhetően 2–0 arányban győzött és kibérelte helyét a fináléban.

A döntőben a francia Gaye Hamady következett, aki nem tudott kifogni Leventén (2–0), így megérdemelten került a mi fiúnk nyakába a csillogó arany!

A közelgő versenyekre való készülés jegyében Józsa Levente továbbra is Izraelben marad, ahol a helyi nemzeti válogatottal együtt edzőtáborozik a héten. Következő állomás a szeptember első hétvégéjén megrendezésre kerülő párizsi Grand Prix lesz, amin csak a külön behívóval rendelkező sportolók vehetnek részt.

Gratulálunk az elért eredményhez, sikeres felkészülést és folytatást kívánunk!