Női NBI Röplabda

Ízig-vérig rangadó!

Női röplabdacsapatunk 110 perces párharcot játszott a Budaörsi DSE ellen. Az 5 szettesre elnyúló találkozón mindkét fél maximális alázattal küzdött és kivételes harci morállal állt a mérkőzéshez.

Az első szettben magabiztosan tudtak fellépni Csépke Gábor és Lucas Alborch lányai, ám a vendég csapat is határozott látképet festett. A 23 percre nyúló első játékrész végén ugyan a TFSE nyert 25-21-re, de mindenki sejthette, hogy a budaörsiek nem fejet hajtani érkeztek a Győri útra.

Fésűs Irén tanítványain is érződött, hogy hisznek magukban, ehhez mérten kezdték a második felvonást egy 0-8-as rohammal. Ilyen hátrányból nem sikerült a csodás feltámadás, ezt a szettet a BDSE nyerte megérdemelten. (15-25)

A harmadik etapban a vérszemet kapó vendég csapat egy darabig sakkban tartotta lányainkat és adok-kapok párharcokat láthattunk számos szépségdíjas labdamenettel, kiváló blokkokkal, fogadásokkal és ütésekkel tarkítva. Ez a játékrész 25 percen át tartott és TFSE fölénnyel zárult. (25-21)

A negyedik szett hasonlóan az előzőhöz vérre menő küzdelmet hozott. Ez volt a leghosszabb játékrész, 26 percen át gyötörték egymást a felek. Nem csoda, hiszen a mieink gyors győzelmet, míg a Budaörs döntő szettet akart. 23-25 arányban módosították az eredményt 2-2-re.

A döntő szett azt jelenthette, hogy biztosan pontosztozkodásra kerül sor, már csak a győztes kiléte forgott kockán. Nem sokat változott a játék képe, fej-fej mellett haladtak a felek. 8-7-es állásnál, térfélcserét követően végérvényesítették akaratukat lányaink, és 15-11-re nyerték meg a záró játékrészt, és a meccset is.

Lányaink ezzel a sikerrel a második helyre léptek előre az NBI alapszakaszában. Következő ellenfelük a Gödöllői RC csapata lesz február 6-án szombaton 17 órától.

TFSE – Budaörs 3:2 (21, –15, 21, –23, 11)
Bp. Győri út. V: Gyulai, Bibók.
TFSE: Kökény N., Radomszki 13, Török P. 9, Poór 14, Benedek 10, Nagy V. 10. Csere: Boller, Gyűrűs (liberók), Kriegel 5, Jancsó 5, Villányi 2, Spaethling 1. Edző: Csépke Gábor.
BDSE: Martinez 7, Sziládi 28, Szabó L. 11, Merza 3, Horváth P. 20, Orosz 2. Csere: Berkó V. (liberó), Pisák F., Pisák L. Vezetőedző: Fésüs Irén.

Edzői értékelés

Csépke Gábor: – Küzdelemből, akaratból ma csillagos ötösre vizsgáztunk. Büszke vagyok a lányokra, hogy így tudnak hajtani. Gratulálok a Budaörsnek, nagyon jól játszottak. A második szettben egy hibás felállás megzavart minket, ebből is tanulnunk kell. Nagyon örülök, hogy a heti edzésmunkát viszontláttam a mérkőzésen. Jövő héten folytatjuk!
Fésűs Irén: – Jól játszottunk és nagyon szerettünk volna nyerni. Sajnálom az elszalasztott lehetőséget, de végre elmozdultunk egy olyan irányba, amire hónapok óta várok. Remélem, tudjuk ezt a teljesítményt stabilizálni.

A találkozó visszanézhető az alábbi youtube linken:

Facebook

Szakmai Partner

Kiemelt támogató

Kövess minket mindenhol!