Férfi MEFOB Kosárlabda Női MEFOB

Izgalmakkal teli hétfő – Kosár MEFOB körkép

A tegnapi nap során újabb mérkőzéseket rendeztek a Kosárlabda Egyetemi Bajnokságban. Mind női, mind férfi alakulatunk parkettre lépett a játéknap keretein belül, ami igencsak izgalmasra sikeredett.

Kezdésként női csapatunk csapott össze a szintén hibátlan Győr ellen, így tudható volt, hogy valamelyik fél elveszíti veretlenségét. A vendégek végig vezettek az első felvonásban 10 pont is volt a felek között, viszont Kenyeres Anett Beáta büntetőinek, illetve Király Andi triplájának köszönhetően kozmetikáztunk valamelyest az eredményen. (17–22) A második tíz percben nemhogy közelebb, inkább távolabb kerültünk Rába-parti ellenfelünktől. A fordulópontot a 17. perc jelentette, ekkor Dömötör Petra és Király Andi voltak távolról eredményesek, majd Galli-Hirling Borbála révén összejött az egyenlítés. (38–38) A lendület sajnos nem tartott ki a szünetig, azonban a kétpontos hátrány jóval megnyugtatóbb volt, mint a tízpontos. (42–44)

A fordulás után továbbra is a győriek voltak dominánsabbak nem igazán tudtunk fogást találni rajtuk. A 27. percben ismét összejött az egyenlítés és ezúttal is elléptünk pár ponttal. A záró negyednek 6158-as állásnál vágtunk neki Király Andi triplája megalapozta a hangulatot, de a hatpontos fór gyorsan egypontos hátrányra fordult. A meccs finisében megint a győriek voltak lendületben, de az utolsó másodpercekben is higgadtak maradtunk és végül behúztuk a mérkőzést.

Végeredmény: TFSE – UNI GYŐR SZESE 80-77 (17-22, 25-22, 19-14, 19-19)

Férfi gárdánk párharca sem volt eseményektől mentes – srácaink a SZOESE csapatával mérkőztek meg. A fiúk erősen kezdtek, hiszen a húsz dobott mellett, mindössze nyolc pontot kaptak az első tíz perc során. A folytatásban magára talált a vasi együttes és sikerült öt egységre csökkenteniük a hátrányukat. (32–27) A fordulás után egyre erősebb játékszínvonalat képviseletek a szombathelyiek, aminek eredményeként hosszabbításra mentették a találkozót. (59–59)

Jöhetett tehát a ráadás, ahol ezúttal is inkább a vendégek akarata érvényesült. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a SZOESE pedig ezúttal is lezárhatta volna a mérkőzést, de a záró felvonáshoz hasonlóan most sem éltek a lehetőséggel. A második öt perc történései megint csak felértek egy igazi thrillerrel bánhatja, aki nem a helyszínen tekintette meg az összecsapást. Itt sem született döntés, így következhetett a hosszabbítás harmadik szcénája. Ekkor már mind rajtunk, mind ellenfelünkön látszódott a fáradtság, azonban sikerült a végsőkig kitartanunk és behúznunk a maratoni hosszúságú meccset!

Végeredmény: TFSE – SZOESE 89-84 (20-8, 12-19, 16-17, 11-15, 13-13, 6-6, 11-6)

Szép volt lányok, szép volt fiúk! Így tovább!!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!