Férfi NBI Röplabda

Itthon sem bírtunk a MEAFC-cal!

NB I-es férfi röpiseink az éllovasok közé tartozó MEAFC csapatát fogadták a bajnokság 10. fordulójában. A kettős hazai rangadón előbb a hölgyek mérkőztek meg a BDSE-vel és nagyot harcolva győzték le a budaörsieket, majd az urak vették át a stafétát. A két alakulat első összecsapásán 3:1-es mikoslci győzelem született és bár tudtuk, hogy ők a találkozó esélyesei, reméltük, hogy szettet tudunk nyerni ellenük és nem is álltunk távol az igazságtól.

Az első etap hozta a legszorosabb küzdelmet. Sokáig csak 1-2 pont volt a különbség a vendégek javára, majd ezt tovább növelték, de a srácok nem adták fel. 15-22-nél rendületlenül vezették tovább az akciókat, olyannyira, hogy hiába jutott szettlabdához a Miskolc, egy rossz nyitást követően még 2 pontot tudtunk szerzni mielőtt véget ért. A második szettben is 11-13-ig álltuk a sarat, de a borsodiak ezután komolyabb előnyt alakítottak ki, amit már lehetetlen volt ledolgozni. Az utolsó felvonásban mégegyszer nekifutottak Lónárt Péter tanítványai, hogy véghez vigyék a csodát, de sajnos szinte ugyan az a forgatókönyv zajlott le mint az elsőben, így a vendégek 0:3-as győzelemmel indulhattak haza.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

TFSE MEAFC 0:3 (-20, -16, -18)
TF „D” terem. V: Rácz G., Nagy G.

TFSE: Tigyi 5, Szappanos 6, Tanai 3, Czita 4, Gyenes, Merkler 8. Csere: Szabó B. (liberó), Arató (liberó), Fenyő 2, Dóczi 2, Együd 1. Vezetőedző: Lónárt Péter.

MEAFC: McLaughlin 2, Kozsla 8, Kapusi 2, Komlósi 14, Árva 12, Csizmadia 3. Csere: Oláh, Simkó 2, Szabó P. 8, Tóth T. 1, Kovázs Z. 1, Karóczi (liberó). Vezetőedző: Bagó László

Lónárt péter vezetőedző értékelője a találkozóról:
„Örülök, hogy a csapatnak volt tartása! Sokszor sok pontra beragadtunk, amiből nehezen tudtunk tovább lépni. Gratulálok Miskolcnak!”

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Bár a harcot elvesztettük, sok szívet megnyertünk. A mérkőzés különleges hangulatát az adta, hogy egy kezdeményezés keretein belül Karácsonyi ajándékgyűjtést szervezett az egyesület a mélyszegénységben élő gyermekek számára. Az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány 2012-ben kezdte meg munkásságait, akkor 150 gyermeken segítettek. A hétvégi akció keretein belül már 1000-re nőtt ez a szám!

Ezúton is köszönjük az adományokat!