Kosárlabda Női NBI/A

Magabiztos győzelem a Városmajorban

2020. december 19-én, este 6 órától ismét bajnoki mérkőzést játszott a TFSE-MTK női kosárlabda csapata. Az ellenfél ezúttal a PEAC-Pécs együttese volt, hazai környezetben.

Már az első negyedben jól kezdett a házigazda, TFSE-MTK csapata. Már a második perctől kezdve egész pályán védekeztek a kék-fehérek, ezzel többször is megzavarva a PEAC-Pécs támadásait. Sok ellopott labdából eredményesek is tudtunk lenni, így 7 pontos különbségnél időt kértek a vendégek. (20-13) Az időkérést követően továbbra is a kezünkben tudtuk tartani az irányítást, így a negyed végén már 9 ponttal vezetett a TFSE-MTK. (26-17)

A második felvonásban sem alakult másképp a játék képe, szoros – és szemfüles- védelmünkel szemben, hibát hibára halmozott a vendég egylet. A gyorsindításokból rendre pontokat tudtunk gyártani, ezáltal 13 pontra is nőtt az előnyünk. A játékrész folyamán kiválóan menedzselte a 10 pont körüli vezetését a TFSE-MTK, így a 9 pontos különbséggel mehettek a nagypihenőre a csapatok.

Félidő: 42-33

A harmadik negyedet egy sikeres triplával nyitotta a vendég egylet, így egészen 6 pontra megközelítették a kék-fehérekeket. Ezt követően egy 9-0-ás szériával 15 pontra tudtunk meglógni a vendégektől. Erre időt is kért a vendégek mestere,. Ám ezt követően is hasonló mentalitással és játéktervel álltunk fel. Erős védelmünknek és páratlan csapatjátékunknak köszönhetően 23-11-re megnyertük ezt a játékrészt.

65-44-es állásról indulhattak neki a csapatok a végső negyednek. A pécsi együttes is kijött egész pályára védekezni, ami megzavarni látszott minket. Ebből a zavartságból tudott profitálni a vendég egylet, 13 pontra megközelítették a házigazdákat. A rövidzárlatot követően, Bernáth Réka sikeres hármasával tudtuk visszaszerezni a momentumot. A stafétát ezúttal már nem adtuk ki a kezünk közül a mérkőzés végéig, így az idegenbeli vereségért vissza tudtunk vágni itthon, a Városmajorban.

Végeredmény: 83-62

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!