Kosárlabda Női NBI/A

Itthon fogadjuk az E.ON ELTE BEAC csapatát!

Lapszemle a wbasket.hu honlapjáról:

Vasárnap 18 órától a Városmajorban folytatódik a TFSE-MTK és az E.ON ELTE-BEAC párharca a rájátszás második körében. Az 5-8. helyért kiírt párharc az egyik fél második sikeréig tart és a BEAC otthonában aratott győzelmével 1-0-ra vezet a TFSE-MTK. A második felvonás előtt Magyar Bianka vezetőedzőt kérdeztük a csütörtöki tapasztalatokról és a várakozásairól.

Április 9., vasárnap
18:00 TFSE-MTK – E.ON ELTE BEAC
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Minár László Balázs, Gruber Nikolett Lilla (Maár Gábor)

A párharc első mérkőzésén az E.ON ELTE-BEAC otthonában 83-79-es sikert aratott a TFSE-MTK. Fordulatos, kiélezett találkozó kerekedett. A negyedik negyedet 26-19-re nyerte a TFSE-MTK, melynek keretében Dúl Panka és Pusztai Petra 20-20 pontot ért el, Ty Marshall pedig 18 ponttal, 10 lepattanóval és 9 szerzett labdával tripla-dupla közelébe jutott.

„Tisztában voltunk a téttel és ennek megfelelően készültünk. A győzelem reményében léptünk pályára, hiszen minden párharcban az első meccs kulcsfontosságú. Természetesen a BEAC is úgy jött ki, hogy mindent szeretnének megtenni a siker érdekében. A negyedik negyedben 26 pontot dobtunk, ami kiemelkedő. Nagyon együtt van a csapat, ennek is köszönhetően tudtunk megnyerni egy ilyen kiélezett találkozót. Ugyan a statisztika szerint 26 percen át vezettünk, de ez belül egyáltalán nem érződött, végig tapadt ránk a BEAC.”

Ponterős összecsapás kerekedett, de a 18 eladott labda és az, hogy 67 mezőnykísérlete volt a TFSE-MTK-nak, melyből 27 lett sikeres, mindenképpen figyelmeztető a folytatásra nézve. Ahogy az is, hogy a BEAC magas játékosai közül Ana Vojtulek 20 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát ért el, Tóth Franka 15 egységig jutott. Ők ketten voltak a vezérek Morgan Green (18 pont, 6 gólpassz, 4 lepattanó) és Angyal Barbara (13 pont, 6 lepattanó, 3 szerzett labda) mellett.

„Annak ellenére, hogy ponterősen játszottunk, sokat hibáztunk támadásban a korai vállalásokkal, rossz dobáskiválasztásokkal. Ebből pedig a tranzíciós védekezésünk megszervezésére nem álltunk kész és kaptunk több olyan hárompontost, amit szerettünk volna elkerülni, melyekre előzetesen tudatosan készültünk.” – hangsúlyozta a TFSE-MTK vezetőedzője, majd hozzátette: „Belső poszton többször meggyűlt a bajunk a BEAC játékosaival. Szeretném kiemelni Tóth Frankát, aki a BEAC legértékesebb játékosa lett. Szépen teljesített, nehéz volt megfogni, sokszor nem is tudtuk. A belső poszt védésében szintén előre kell lépni. Összességben a győzelem ellenére látni kell azokat a hibákat, amiket mindenképpen ki kell javítani a folytatásra. Ha ezeket a hibákat sikerül minimalizálni, akkor akár ebben a 2-3 napban is fejlődhet tovább a játékunk. Ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy a BEAC is készülni fog új dolgokkal.”

Az elmúlt hetekben kiemelkedően teljesített a TFSE-MTK döntő szituációkban és ebből nem szabad engedni a folytatásban sem. Ahogy az első felvonás kapcsán is elhangzott, meghatározó lesz a TFSE-MTK számára, hogy higgadtak és fegyelmezettek legyenek a játékosai.

„Alázatosnak kell maradnunk, óriási küzdőszellemre, még több energiára, tiszta és hideg fejekre lesz szükség. Sok múlik azon, hogy miként tudunk regenerálódni. Nem szabad kiengedni, nem szabad ünnepelni. Ez egy rájátszás párharc és ahogy a mérkőzés után is fogalmaztam, úgy kell folytatni, mint, ha 0-0 lenne. Óriási köszönet a szurkolóinknak, idegenben is hatalmas biztatást kaptunk, szinte belehajszoltak minket a győzelembe. Nagyon bízom benne, hogy az ünnepek ellenére sokan kilátogatnak vasárnap és biztatnak minket. Remélem vasárnap 6-kor olyan katlan lesz a csarnok, mint a korábbi mérkőzéseken. Óriási szükségünk van a támogatásukra ezúttal is!” – összegzett Magyar Bianka.