Női NBI Röplabda

„Itt minden adott a fejlődéshez” – interjú Halla Grétával

#Újonckörkép sorozatunk 4. epizódjában ismételten egy fiatal reménységet ismerhettek meg. Bemutatjuk a gödöllői nevelésű Halla Grétát, aki 19 évesen már a 4. NBI-es szezonjára készül. A mindig mosolygós tehetség kimagaslik a mezőnyből a maga 188 centiméterével. Pozícióját tekintve pedig szélső ütőként tölti idejét a pályán.

Isten hozott nálunk Gréta!

  • Csapatunk átlagéletkora 22.9 év, ahol te a fiatalabb vonalat képviseled. Hogyan érzed magad az elmúlt két hétben a TFSE-nél? Jól kijöttök a lányokkal?

Nagyon jól, hihetetlenül aranyosak a lányok és a stáb tagok is, nagyon örülök, hogy ezt a csapatot választhattam. Az elején kicsit izgultam, hogy milyen lesz az új közeg, de a legelső edzésen már éreztem, hogy szuper jó társaság leszünk.

  • Milyen játékosnak tartod magad? Miben szeretnél fejlődni, mit tartasz erényednek játéktudásod, tekintetében?

csapatjátékosnak tartom magam! Mindent megteszek a kitűzött céljaink elérése érdekében, és a társaimért egyaránt. A sportág minden elemében szeretnék fejlődni. A magasságom és a hosszú végtagjaim miatt nagyon magasra tudok felnyúlni, ezért blokkban és ütésben tudok legjobban a csapat hasznára lenni.

  • Milyen tervekkel érkeztél hozzánk, mennyire tudsz azonosulni a TFSE célkitűzéseivel?

Ahogy az előbb is említettem: a sportág minden elemében fejlődni szeretnék, és úgy gondolom, hogy itt ezt el is tudom érni. Teljes mértékében egyetértek a TFSE célkitűzéseivel. Nagyon motivál, hogy minél többet fejlődjünk és elérjük a céljainkat, mind egyénileg, mind csapatként.

  • Leont, Bencét és Vikit milyen típusú szakembereknek tartod?

Mindhárman kiválóak a szakmában! Az általuk képviselt profi mentalitás ragad át ránk, ezért is érzem úgy, hogy minden lehetőségünk adott a fejlődésre. Leon a sportág kisebb-nagyobb fortélyait tanítja nekünk, közben pedig extra figyelmet szentel a jó technikára. Bence a fizikai állóképességünkre koncentrál, illetve a gyorsaságunk és a pályán lévő maximális hatékonyságunk elérésére. Vikivel pedig a mentális fókuszunkra és a csapat legjobb összhangjának az elérésére törekszünk.

  • Kérlek mesélj nekünk arról, hogy mivel foglalatoskodsz a szabadidődben?

Ha időm engedi sütök és főzök, ez az, ami a legjobban ki tud kapcsolni. Szeretek moziba járni és új helyeket felfedezni. Kifejezetten szociális embernek tartom magam, ezért nagyon szeretek a barátaimmal és a szeretteimmel együtt lenni, legyen szó bármilyen elfoglaltságról.

Köszönjük az interjút Grétának, akinek szívből kívánjuk, hogy megvalósítsa az elképzeléseit a pályán és az életben egyaránt!