Kézilabda Női NBII

Ismét pontszerzés, ezúttal idegenben

A TFSE női kézilabdacsapata egy elmaradt összecsapást pótolt április 16-án este, fél nyolcas kezdéssel. A hölgyek a Budakalász vendégeiként léptek a Honvéd kézilabdacsarnok parkettjére. A legutóbbi játéknap bravúrját követően a lányok ismét készen álltak újabb meglepetést okozni ellenfelüknek.

Az első félidőt nagyon kemény védekezés jellemezte mindkét oldalon, ezt tükrözte az eredmény alakulása, hiszen 10 percnyi játék után mindössze 3 találat született. A játékrész közepére sikerült kialakítani egy kisebb különbséget, azonban a vendéglátóknak ezt sikerült a szünetig ledolgozni, így döntetlennel vonulhattak pihenni a csapatok.

A második 30 perc sem hozott sok változást, gyakorlatilag ugyanaz a forgatókönyv ismétlődött meg, mint az első fél órában. Ismét kialakult a 3 gólos differencia a két gárda között, de a hajrában a Budakalásznak újfent sikerült egalizálni. A nagyon kevés találatot hozó összecsapáson végül sikerült egy pontot szereznie Herbert Krisztián tanítványainak, amely fontosnak bizonyulhat a végelszámolásban.

Végeredmény: Budakalászi SC – TFSE 20-20(11-11)

Mindenképpen szót kell ejteni a kiváló védekezésről. Orján Viktória és Manczal Dóra is remekül helyt állt a védelem közepében. Támadásban 1 az 1 elleni játék volt az ellenszer, Csóka Eszter szemfüles cseleinek és betöréseinek is köszönhetően több hétméterest is kiharcolt.

Ezzel az újabb pontszerzéssel továbbra is a 10. helyet foglalja el az alakulat. A tavaszi kiírásban 5 összecsapásából 5 pontot szereztek a lányok.

A harc folytatódik szinte pihenő nélkül, április 17-én (szombaton) délután 17 órától a Zágrábi utcában lép pályára a TFSE alakulata. Lányaink a Csépe Salgótarjáni SKC-t fogadják. Kevesebb, mint 24 óra leforgása alatt 2 találkozót is meg kell vívni a gárdának, de minden adott, hogy akár 3 egység is a nevük mellé kerüljön a bajnoki tabellán.

Hajrá TFSE!