Kézilabda Női NBII

Ismét egy nagy skalp

A TFSE női kézilabdacsapata 04.10-én lépett pályára. 2 halasztott találkozót követően lányaink hazai környezetben látták vendégül a veretlen listavezető Esztergomi Vitézek RAFC alakulatát. A hosszabb kihagyást követően csapatunk rögtön egy nagy kihívással nézett szembe. Herbert Krisztián csapata a tavaszi szezon során már nehezítette meg a papíron esélyesebb dolgát, így hasonlóban bízva várhattuk a mérkőzést.

A felek nagy lendülettel vezették magukat a küzdelembe, mindkét oldal remekül védekezett, valamint a kapusteljesítmény sem maradt el. Molnár Noémi az egész összecsapás során ihletett formában hárított. Az első játékrész kiegyenlített játékot hozott, azonban a hajrában a vendégeknek sikerült váltani, így a szünetre kialakult egy kisebb differencia, 11-14-es esztergomi vezetéssel következett a folytatás.

A második félidőben azonban „gladiátorként” tértek vissza a lányok a parkettre, 12 perc leforgása alatt a különbség eltűnt, a végjátékra pedig egy egészen új harc kezdődött. A könnyű összecsapásra készülő bajnokaspiráns láthatóan meglepődött csapatunk játékán, gyakran forrtak az indulatok, de a végletekig kiélezett párharcoknál ez természetesen benne van a pakliban. Az 53. minutumra a vendégeknek ismét sikerült kidolgozni 3 gólos vezetést, ám lányaink még így sem adták fel. Elképesztő hajrát produkálva, az utolsó energiáikat is mozgósítva a lefújás előtti pillanatokban Szijártó Helga jóvoltából ismét sikerült egalizálni. Nagyon fontos 1 pontot sikerült otthon tartania a gárdának, amely számíthat még a végelszámolás során.

Végeredmény: TFSE – Esztergomi Vitézek RAFC 25-25(11-14)

Példaértékű küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot a játékosok, teljesen megérdemelt volt a pontszerzés. A záró momentumokban még a győzelem is a levegőben volt pár pillanatig. A korábban is említett Molnár Noémi hatalmas védéseivel tette le a névjegyét, kézzel, lábbal, de még néha szemmel is védett. A védekezés is remekül összeállt, a másik oldalon pedig egészen elképesztő módon Nonn Dorottya a megítélt 8 hétméteresből az összeset értékesítette, de Rácz Alma és Szijártó Helga is eljutott 4-4 gólig.

Összefoglalva tehát: mindenki maximálisan megdolgozott a sikerért! Kemény menetelés vár Herbert Krisztián csapatára, ugyanis egymást követő két napon is pályára lépnek majd. Először 04.23-án a Budakalász vendégeként 19:30-tól, majd rögtön másnap a Zágrábi utcában fogadják a Csépe Salgótarjáni SKC-t.

Szép volt lányok, hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!