Cheerleader

Cheerleader szakosztály bemutatkozás

A sportágról röviden:

A cheerleading és a performance cheer (dance) a XX. század végén robbanásszerűen kezdett terjedni Amerikában, majd később az egész világban, és közel 10 éve van jelen Magyarországon.
Torna, tánc és akrobatika elemeit ötvözi. A cheerleadingben nagy létszámban vannak jelen férfiak, míg a performance cheert többségében nők űzik. A különböző sportágak (amerikai foci, rogby, kosárlabda, kézilabda) szurkolócsapataként jelentkeztek először a sportág tagjai, majd később egyéni, páros és csoportos kategóriákban már versenyeket is szerveztek.

A világ legveszélyesebb sportjai között tartják számon az emelések, gúlák miatt, de talán pont ezért is szeretik annyira a sportolók. A cheersport lényege a bíztatás, szurkolás, a nézők szórakoztatása, ami csak nagyon nagy erőket, tartalékokat megmozgatva képes működni, így átlagon felüli állóképességgel kell hozzá rendelkezni.

Cheerleading a TFSE-n belül:

A Testnevelési Egyetem cheerleader csapata 2016. márciusában alakult meg, 2017. márciusától pedig a Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesületének (TFSE) a Cheerleader szakosztályaként működik. A csapat évek óta büszkén képviseli az egyetemet a különböző országos versenyeken (Base Magical Flight Cup, MEFOB, Cheerstars Hungarian Chapmionship…), és az egyetem rendezvényeit is színesíti produkcióival.

2019. szeptemberétől a Budaörsi Vivace Táncegyesületével közös munkába kezdve, a TFSE keretin belül van lehetőség heti két alkalommal Cheerleading edzéseken, illetve heti két alkalommal Performance Cheer/Freestlye Pom Dance edzéseken részt venni. 16 éves kortól lehet jelentkezni a felnőtt csapatunkba, illetve általános iskolásoknak is van már lehetőségük kipróbálni a sportágat.

Edzők/vezetők:

Csapattagok:

Ha felkeltette a sportág az érdeklődésed, akkor az alábbi email címeken lehetőség van a jelentkezésre: