Kosárlabda Női NBI/A

Irány a tabella második helyezettje!

Élvonalban pallérozódó kosaras lányaink a bajnokság 18. fordulójában Győrben lének pályára! A tabellán előkelő helyet elfoglaló zöld-fehér alakulat legutóbb a DVTK otthonában szerepelt, ahol hét ponttal kevesebbet szerzett az őt üldöző borsodi rivális ellen. Ami minket illet, két győzelemmel (Cegléd, BEAC) igyekeztünk stabilizálódni és visszanyerni önbizalmunkat.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A legutóbbi, BEAC elleni siker nagy löketet adott csapatunknak, azonban a realitás talaján maradva egyértelmű, hogy a győriek az esélyesebbek. Eddig csak a DVTK, illetve a Sopron tudta megverni őket. Az UNI Győr januárban a Galatasaray ellen búcsúzott a nemzetközi szerepléstől, így már „csak” a Magyar Kupára és bajnokságra kell fókuszálniuk. A két gárda 2019/20-as szezon óta tartó mérlege erősen a hazaiak felé billen, az eddigi 11 találkozóból egyszer sikerült felülkerekedni rajtuk, 2019-ben a Városmajorban 70-62-re tudtunk nyerni.

Bizakodásra adhat okot, hogy sokszor 10 ponton vagy azon belül tudtunk maradni ellenük, legtöbbször megnehezítve a dolgukat. Amennyiben sikerül hatástalanítani az ellenfél legjobbjait, ismét szoros összecsapás kerekedhet a hétvégén. Az első számú amerikai légiós Aaryn Ellenberg miskolcon bravúros teljesítményt nyújtva 30 pontot szerzett, de nem csak rá kell figyelni. Csapattársai közül szintén nagy fenyegetést jelent Peyton Williams és Dombai Réka, aki a Csata ellen dobott 30 pontot. A szintén amerikai légiós, Beatrice Mompremier a palánk alatt jelent hatalmas veszélyt, évek óta az egyik legjobb mutatóval rendelkezik a lepattanók terén a magyar bajnokságban.

A 2021/22-es szezon összecsapásai közül az alapszakasz hazai megmérettetésén álltunk legközelebb ellenfelünkhöz. A Városmajorban 65–75-re kaptunk ki, de volt olyan pillanata a mérkőzésnek, amikor mi vezettünk, sőt a visszavágón idegenben is fejtörést tudtunk okozni. Ennél is izgalmasabb volt az idei hazai mérkőzés, ahol többször az élre törtünk, a nagyszünetre vezetéssel vonulhattunk, de sajnos a folytatásban keményen léptek fel a zöld-fehérek és 64–81-re nyertek.

Az összecsapás előtt ezúttal több játékosunk is megszólalt!

A szezon első egymás elleni mérkőzésére visszatekintve így fogalmazott Magyar Bianka a wbasket.hu-nak: „Három negyedben jól teljesítettünk azon a napon, az elsőben, a másodikban és a negyedikben. A harmadikban Dúl Panka a kiállítás sorsára jutott és akkor nyolc pontot dobtunk, ami megpecsételte a sorsunkat. Nyilván hazai pályán a Győr is más lesz, a négy élvonalbeli évünk alatt még nem tudtunk náluk nyerni. Mindent megteszünk azért, hogy ez a sorozat megszakadjon.”

„Az előbb említett hazai meccset még Németh Alma és Theodoreán Alexandra nélkül vívtuk meg. Immár teljes kerettel leszünk és az a célunk, hogy minél hosszabb ideig kontrollálni tudjuk a játékot. Ismerjük a Győr erősségeit, nagyon fizikálisak belső poszton, a mezőny egyik legjobb irányítójával rendelkeznek Aaryn Ellenberg személyében és közben tele vannak extra magyar játékosokkal is. A bajnokság egyik, ha nem a legerősebb keretéről beszélünk.”

„Nem szabad hagyni, hogy ellenfelünk érvényesíteni tudja a magassági fölényét és a külső-belső egyensúly megboruljon. A lepattanózásra külön oda kell figyelni. Ebben nagyon erős a Győr és nem engedhetjük meg, hogy a mérleg túlzottan elbillenjen a javukra. Ennek a mérkőzésnek is az lesz a kulcsa, hogy megfelelően tudjuk rotálni a csapatot, hiszen nagy iramra számítunk. A védekezést tekintve arra a fegyelmezettségre, amit a Cegléd vagy a BEAC ellen mutattunk, most hatványozottan szükség lesz. Limitálni kell a Győr kulcsjátékosait, hogy ne kapjanak ritmust. Szeretnénk olyan helyzeteket elérni, hogy számukra szokatlan dobáskiválasztások legyenek. Igyekszünk majd azt a kevés kis előnyünket, amivel rendelkezünk, minél jobban kamatoztatni.”

„Nagyon jót tett a lányoknak ez a két győzelem. Eddig is keményen edzettek, de most a hangulat is sokkal jobb. Ezt a meccset egy lehetőségként fogom fel és nem úgy tekintek rá, hogy bármilyen nyomást is helyezzünk magunkra. Reméljük jó mérkőzésre számíthatunk szombaton. Ennek érdekében a csapatunk mindent meg fog tenni!” 

Január 28., szombat
17:00 SERCO UNI Győr – TFSE-MTK
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Fodor Attila, Rácz Zsolt Róbert, Tóth Kálmán (Forra Sámuel)

Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!