Röplabda

Irány a FinalFour!

Egyetemista női röplabdacsapatunk tegnap délután játszotta visszavágó mérkőzését a Debreceni Egyetem alakulata ellen. A párharc első fordulóját mieink nyerték 3–0 arányban, így reménykedve vághattak neki a hajdúsági túrának. A tét a FinalFour-ba kerülés volt.

Az első szettben nem hagyta magát a hazai csapat, így egy kiélezett párharcot láthattunk bő tíz percen át. A játszmát végül a Debreceni Egyetem nyerte 25-22 arányban. A második játékrész elejétől kezdve meglépett csapatunk és egy sorozatnyitásokkal tarkított szettet produkálva 9-25-ös eredménnyel egalizált. A nyert szettel már biztossá vált, hogy egyetemünk sportolói képviselhetik magukat a legjobb négy között, azonban a hajtásból nem adtak lejjebb a hölgyek. Látszott rajtuk, hogy küzdenek minden pontért és igyekeznek minél jobban összeszokni a FinalFour előtt. Magabiztos 1–3 (22-25, 9-25, 13-25, 11-25) arányú győzelmet szereztek.

Vezetőedzőjük, Jókay Zoltán így értékelt a párharcot követően: „Gratulálok a csapatnak, mert csak ritkán latszottak az összeszokatlanság tünetei. Szép reményekkel készühetnek a 4-es döntőre. Örültem és jól éreztem magam közöttük.”

Szép munka volt lányok, így tovább a kaposvári döntőn!