Egyetemi sport Férfi MEFOB Kosárlabda Női MEFOB

Indul a kosár MEFOB!

Nemsokára kezdetét veszi a 2022/23-as kosár MEFOB, ahol tavaly igen szép eredményekkel zártunk. Hölgyeké az elsőbbség alapon, Kováts Gabriella tanítványai az előző kiírásban az 1., míg Boros Zoltán fiai a Szombathely mögött a 2. helyen végeztek és ezzel mind a két csapat kvalifikálta magát a MEFOB Fesztre.

Forrás: MEFS

A Miskolcon megrendezett eseményen a lányok bronzéremig jutottak, a srácok pedig megnyerték a döntőt, de számukra ezzel még nem ért véget a történet. A győztesnek járó kupa és aranyérem mellett azt is kiharcolták, hogy részt vehessenek az Európai Egyetemi játékokon Lodz-ban, melyre júliusban került sor.

A cél nem más, mint idén is a lehető legjobb teljesítményt nyújtani és éremmel a nyakban befejezni. Az idei kiírásban mind a fiúk, mind a lányok a Nyugati csoportba kerültek, ahol ismerős ellenfelek fogadják őket, de akad olyan akivel most találkoznak majd először.

A bajnokságok egyaránt október 17-én rajtolnak (ma este) az első mérkőzésekkel. A lányok a Ludovika Csatával kezdenek idegenben, a srácok a Közgáz SC és DSK-val otthon. Reményeink szerint mind a két csapatunk győzelemmel kezdi meg a bajnokságot.

Női: Ludovika Csata – TFSE (20:20)
Ludovika Aréna, Budapest

Férfi: TFSE – Közgáz SC és DSK (20:15)
Szent Imre Gimnázium, Budapest

Sok sikert mindenkinek, hajrá TF!