Funkcionális Fitnesz

IF3 Continental Cup elődöntő – beszámoló

December 11-13. között: péntek, szombat, vasárnap lezajlott a IF3, Nemzetközi Funkcionális Fitnesz Szövetség Kontinentális Kupája (Continental Cup). Az eseménnyel párhuzamosan a hazai szövetség a NEFFISZ Országos Bajnoksága is megrendezésre került. Az idei évben a covid-19 járvány és az online bajnokság miatt az IF3 úgy döntött, hogy a versenyző csapatot az adott ország hazai sportszövetsége szabadon kiválaszthatja és benevezheti a versenyre kvalifikáló versenyek nélkül. Így a hazai NEFFISZ a következő versenysportolókat hívta meg a Kontinetális Kupára.

Női válogatott (egyéni):                                  Férfi válogatott (egyéni):
Szakolczai Fédra- TFSEHorváth Kristóf- ZBL SE
Kovács Kitti- BTC SEVarró Gábor-TFSE
Csukás Zsóka- BTC SE  Hajós Kornél-TFSE
Vegyes csapat 2+2:     
Németh Gabriella- TFSEKuti Ádám-TFSE
Nagy Ancsa-TFSEVarga Zsolt-Rx Nation SE
  

A NEFFISZ országos bajnokságra a fenti versenyzőkön kívül még meghívást kaptak a következő versenyzők is:

Női versenyzők:  Férfi versenyzők:
Dr. Bene Viktória- BTC SEFarkas Balázs – CrossFit MayFly SE
Kőrösi Fruzsina- CTE SEKustán Gábor – RX Nation SE
Pelsó Tamás – BTC SE

Jelen körülmények között és a vírus helyzet miatt a versenyre limitált számban lettek meghívva a versenyzők a hazai szövetség által. Továbbá a versenyzők közül nem mindenki tudta vállalni a megjelenést és a versenyzést különböző okok miatt. Reméljük, amikor a járványhelyzetnek vége lesz, ismét mindenkit fogunk látni a küzdőtéren, hiszen mi a TFSE-nél szeretjük a versengést.

A két párhuzamos versenynek a Farkas Balázs által vezetett CrossFit MayFly adott otthont, azonban a verseny szigorúan zártkapus volt, csak és kizárólag sportszakmai személyek és versenyzők lehettek jelen. Balázst a szövetség meg is jutalmazta, az év támogatója címmel, hiszen a 2020.-as esztendőben rengeteg NEFFISZ szövetségi versenynek és rendezvénynek adott otthont az egyesületi edzőterme, ami alapján ezt a címet abszolút megérdemelte, illetve nekünk a TFSE-nek szintén partnere az edzéslehetőségek támogatásában az élsportolóink felkészülésében. Ezúton Mi is köszönjük!

Farkas Balázs a 2020-as év támogatója.

Mindhárom napon a szakmai elrendezésben, logisztikában, médiában, felvételekben és bíráskodásban a Delta Throwdown Service kitűnő és magasan képzett csapata segítette a NEFFISZ szövetség munkáját. Róluk érdemes megjegyezni, hogy egy mára már nagyon összeszokott, rendszerekben dolgozó és sokadik versenyüket lebonyolító csapat, akik igazán tudják ennek a sportnak minden szabályát, így a TFSE versenyzők és a magyar csapat biztos lehetett benne, hogy egy igazságos bírói gárda fogja őket pontozni a helyszínen. Amikor nálunk is lesz verseny a Testnevelési Egyetem rendezésében, mi is szeretnénk majd velük dolgozni.

A pénteki Kontinentális Kupa magyar csapata & a rendezők.

December.11. péntek csapatverseny A csapatot alkotó hölgyek és urak most először dolgoztak élőben együtt a válogatottság keretein belül. Természetesen volt két taktikai megbeszélés a versenyt megelőző napokban, azonban fizikailag még sosem dolgozott együtt a négy versenyző. A taktikai megbeszélések során átbeszéltük a feladatsorokat és a versenyzők felosztották egymás között a legjobb végrehajtásnak megfelelően. Az IF3 nemzetközi szövetség a világot négy régióra osztotta a következőképpen: Észak és Dél-Amerika, Nyugat-Európa, Kelet-Európa, Afrika-Ázsia-Ausztrália összevont régió. Magyarország és így a magyar válogatott versenyzők a kelet-európai régióba lett besorolva a nemzetközi szövetség által.  Az elődöntő célja az volt, mind a 2+2 vegye csapat, mind a férfi és női egyéni versenyzőknél, hogy az első három csapat között végezzenek a rangsorban az elődöntő után és továbbjussanak a döntőbe, amelyet december.19.-én szombaton rendeznek majd meg.

2+2 fős vegyes magyar csapat

Ezt a magyar csapat egy nagyon kemény, az IF3 versenyeken már megszokott hat tesztsoros feladatból álló versenyen bekerült a Kontinentális Kupa döntőjébe.

December.12. szombat a női egyéni verseny

A Kontinetális Kupa női elődöntőjével párhuzamosan lezajlott az első NEFFISZ Országos Bajnokság. Az öt megjelent női versenyzőből hárman TFSE versenyzők voltak, ráadásul Németh Gabriella és Nagy Ancsa már a pénteki napon a csapatversenyen is kihajtotta magát, hogy a magyar vegyes csapat bekerüljön a döntőbe.

A TFSE Funkcionális Fitnesz szakosztályának egyéni versenyzői

A verseny szintén hat teszt feladatot foglalt magába. A verseny összesítése után Kovács Kitti a BTC SE versenyzője és Szakolczai Fédra a TFSE versenyzője magyar színekben bejutottak az IF3 Kontinentális Kupa döntőjébe a következő hétvégére.  A NEFFISZ Országos Bajnokság egyéni női rangosra a 2020.-as évben pedig a következőképpen alakult:

1.helyezett: Kovács Kitti BTC SE, Nemzeti Bajnok
2. helyezett: Szakolczai Fédra TFSE
3. helyezett: Csukás Zsóka
4. helyezett: Nagy Ancsa TFSE
5. helyezett: Németh Gabriella TFSE

Így a TFSE egy ezüstéremmel, egy negyedik és egy ötödik helyezéssel lett gazdagabb. Köszönjük szépen a hölgyeknek a versenyzést!

NEFFISZ Országos Bajnokság 2020. női egyéni eredményhirdetés – csoportkép

December.13. vasárnap férfi egyéni verseny

A hét utolsó napján a férfi egyéni versenyzők mentek a Kontinetális Kup bejutásáért. Mivel a férfi és a női tesztek nagyon sok aspektusban hasonlítottak egymásra és egyszerre lettek kihirdetve, ezért a fiúknak egy nappal több jutott a mentális és lélekben történő felkészülésre.

A TFSE Funkcionális Fitnesz szakosztályának férfi egyéni csapata

A három Kontinentális Kupán induló egyéni magyar versenyző közül Horváth Kristóf a ZBL SE versenyzője továbbjutott a jövőheti döntőbe. Ő ugyan fizikailag nem volt jelen, mert külföldön tartózkodik életvitelszerűen, azonban a verseny online mivolta lehetővé tette számára is, hogy képviselje Magyarországot egyéni indulóként. Kristófnak gratulálunk a döntőbe jutáshoz!

A Kontinentális Kupával párhuzamosan lezajlott a NEFFISZ hazai sportszövetség 2020-as férfi egyéni országos bajnoksága is, amelyen a rangsor az elvégzett fittségi tesztek után a következőképpen alakult:

1. helyezett: Horváth Kristóf ZBL SE, Nemzeti bajnok
2. helyezett: Pelsó Tamás BTC SE
3. helyezett: Varró Gábor TFSE
4. helyezett: Hajós Kornél TFSE
5. helyezett: Varga Zsolt Rx Nation SE
6. helyezett: Farkas Balázs MayFly SE
7. helyezet: Kustán Gábor Rx Nation SE
8. helyezett: Kuti Ádám TFSE

Ezzel a férfi egyéni mezőnyben egyesületünk egy bronzérmmel, egy negyedik helyezéssel és egy nyolcadik helyezéssel lett gazdagabb, amely helyezések számítanak az országos pontlistában. Köszönjük szépen a fiúknak!

NEFFISZ Országos Bajnokság 2020. férfi egyéni eredményhirdetés csoportkép

A versenyzőknek gratulálunk és további sportsikereket kívánunk! December 19.-én szombaton, ismét zártkapus rendezvényen a Kontinetális Kupa döntőjébe bejutott 2+2 vegyes magyar csapatnak és egyéniben két női, illetve egy férfi magyar versenyzőnek szurkolhatunk. Összetételben a 2+2 vegyes csapatban három TFSE versenyző van (Németh Gabriella, Nagy Ancsa és Kuti Ádám), illetve az egyéni női versenyzők között Szakolczai Fédra jutott még tovább. Kérünk minden TFSE szurkolót, rajongót és támogatót, hogy kövesse az IF3 és a NEFFISZ online élő közvetítését és kommentárjával lelkesítse a versenyzőket. Ez az online szurkolási mód a jelen helyzetben a versenyzőknek nagyon sokat számít.