Férfi NBII Kézilabda

Idő előtt zárult az őszi szezon

A férfi kézilabda NBII északi csoportjában a TFSE gárdája befejezte az őszre kiírt mérkőzéseit, összesen 9 találkozót vívtak meg az urak, az utolsó fordulóban a Pilisvörösvár otthonába látogattak Györfi János fiai.

Már az első félidőben magához ragadta a kezdeményezést a csapat, és a szünetre egy gólos előnyt alakított ki.

A második játékrészben azonban az urak egy magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak, és magabiztos játékkal ezt a 30 percet 17-11 arányban behúzva magabiztos győzelmet arattak.

Végeredmény: Pilisvörösvári KSK – TFSE 26-33

A mester értékelte a látottakat:

„Nehezen hevertük ki az elmúlt hét traumáját, de intelligens csapat mindig tanul. Nem gondolom, hogy ilyen kemények lennénk, inkább sokat kell tanulnunk, hogy miért is érdemes kiállítatni magunkat. Az első félidőben egy hatos falas védekezéssel dolgoztunk, amely jó kapusteljesítménnyel kiegészülve jól működött, de mégsem az én stílusomban. A második félidőben már elfogyott a türelmem, és harci sebességre kapcsoltam a fiúkat, ez már az volt, amit a TFSE -től el lehet és el kell várni. Félidőnként tizenegy kapott góllal sok mérkőzést meg lehet nyerni. A játékosaim sorra megsérültek, de még ezt is tudtuk kompenzálni, szép este volt. A támadást nem dícsérném, kivéve Jávor végre révbe jutott munkáját, de az akarat az félelmetes volt, ez így már jó”

Összegezve a bajnokság első felét, a srácok 9 meccsükből 3 alkalommal győztek, és 6-szor szenvedtek vereséget. Ez a mutató a hatodik helyre volt elég, de fontos megjegyezni, hogy 2 mérkőzés is elmaradt, a Mikolik Handball School és a Budakalászi SC ellen nem volt lehetőségünk pályára lépni, amelyeknek időpontja továbbra is bizonytalan. Sajnos ez a két ellenfél abszolút verhetőnek mutatkozott az eddigiekben, így gyakorlatilag 4 ponttól esett el a gárda, de remélhetőleg be lesznek pótolva az elmaradt összecsapások.

Folytatás tavasszal.

Hajrá TFSE!