Kosárlabda Női NBI/A

Idegenben vertük meg a BEAC-ot!

NB I. A-s női kosárlabdacsapatunk idegenben kezdte meg a rájátszás második körét az E.ON ELTE BEAC ellen csütörtökön este a Gabányi László Sportcsarnokban. Kék-fehér lányaink hatalmas harcra készültek előzetesen, várakozásaik pedig be is igazolódtak, hiszen fizikális, nagyon fárasztó mérkőzést vívtak, melynek végén megérdemelten arattak győzelmet.

Az első negyedet domináns játékkal, fegyelmezett felfogással nyitottuk. Hamar magunkhoz ragadtuk a vezetést, többször is 6 pontos előnyig jutottunk jobb mezőnyszázalékunknak, illetve magasabb hőfokunknak hála. Az első pihenőre 17–20-as vezetéssel vonultunk.

Számunkra jött ki jobban a lépés az újraindítást követően, egészen 11 pontra növeltük a differenciát zsinórban megszerzett 8 pontunkkal. 17–28-as állásnál jókorát rázott magán a BEAC és alig 7 perc alatt teljesen egálig zárkóztak fel. Javuló játékuk mellett kapóra jött számukra az is, hogy 0/5 tripla mutatóval zártuk a második negyedet, emellett az első negyedhez képest alulmaradtunk a lepattanókért vívott csatában is, így 36–36 szerepelt az eredményjelzőn a nagyszünet alatt.

A kiegyenlített küzdelemben a harmadik szakaszban egyik fél sem tudott elszakadni. A legnagyobb különbség négy egység volt. Előbb mi értük ezt el, Dúl Panka hármasa után 43–47-nél. Erre Morgan Green szinte azonnal válaszolt, amivel a BEAC fogott jó ritmust, összességében 52–48-ra fordítottak. Ty Marshall távolról volt sikeres, amivel megmaradt a fej-fej melletti küzdelem. A hajrában nem változott érdemben a mérkőzés képe. Az utolsó 10 percnek 60–57-ről vágtak neki a csapatok. A záró szakasz legelején Angyal Barbara volt eredményes, amit követően elképesztő adok-kapok ment a pályán.

Innen 62–62-nél újra utolértük a fővárosi riválist, majd Lauren Manis öt pontjával és Dúl Panka triplájával 70–62-re meg is ugrottunk egy 13–0-ás szériával. A BEAC nem hagyta magát, ők is harcoltak tovább: Katona Boglárka és Morgan Green 70–67-re visszahozta a hazaiakat. Ezekben a percekben a BEAC tudott pontosabb maradni és 71–71-nél egyenlítettek. A véghajrára fordulva a BEAC gárdájából a legeredményesebb játékos, Morgan Green, tőlünk pedig Lauren Manis pontozódott ki.

Az ekkorra már izzó lelátón mindenki feszülten figyelte a presztízsrangadó utolsó négy percét. Örömünkre Dúl Terka és Pusztai Petra büntetőivel ismét mi TFSE kerültünk lépéselőnybe, innentől pedig végig vezetni tudtunk. Az utolsó két percre fordulva 73–78-ra szakadtunk el, ekkor viszont Angyal Barbara egy triplával tette nyílttá a meccset ideiglenesen, amire Ty Marshall erre szintén távolról felelt. A hajrát töredezett játék jellemezte, mely során még két pontra felkapaszkodott a BEAC, fordításra azonban nem hagytunk esélyt számukra. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcban 1–0-ra vezetünk. Folytatás vasárnap a Városmajorban, ahol saját közönségünk előtt zárhatjuk le a párharcot.

E.ON ELTE BEAC – TFSE-MTK 79-83 (17-20, 19-16, 24-21, 19-26)

TIPPMIX NŐI NB I. A – 5-8. helyért, 1. mérkőzés
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Söjtöry Tamás Ferenc, Jakab László Imre, Jankovics Viktor Zsolt (Sarkadi-Nagy Ágnes)

E.ON ELTE BEAC: Angyal 13/6, Vojtulek 20, Milkovics 5/3, Green 18/9, Tóth 15. Csere: Koch, Katona 5/3, Zsámár 20, Juhász 3/3.

TFSE-MTK: Theodoreán 1, Pusztai 20/3, Manis 10/3, Marshall 18/6, Dúl P. 20/12. Csere: Baa, Hegedűs 5, Németh 2, Király 2, Dúl T. 5/3.

Vezetődezőnk (Magyar Bianka) nyilatkozata: ” Nagy gratuláció a csapatnak, nagyon küzdelmes mérkőzés volt, sok hiba csúszott a gépezetünkbe. Gratulálok a BEAC-nak is, az utolsó másodpercig küzdöttek ők is, de voltak olyan motivációs faktorok, amik a mi oldalunkra billentették a mérleg nyelvét. Pihenünk egyet, de úgy indulunk neki a vasárnapnak, mintha 0-0 lenne. Van még mit készülnünk, hiszen sok hibával játszottunk. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy eljöttek és biztattak bennünket, várjuk őket vasárnap a Városmajorba is.

Bravó lányok, fantasztikusak vagytok! Így tovább TFSE-MTK!