Női NBI Röplabda

Idegenben kezdjük 2023-at!

NBI-es női röpiseink a 2023-as év első mérkőzését Békéscsabán fogják játszani! A két csapat először találkozik majd a bajnokságban, mi a negyedik helyről várjuk a találkozót, míg a házigazda a hatidokról.

A BRSE pimaszul fiatal fiókcsapatának átlagéletkora 16.8 év (a pályára lépő játékosok figyelembevételével). Eredményeik jelenleg: négy győzelem (BDSE, Jászberény, UTE U21, DSZC) és négy vereség (Vasas, BVSC, Gödöllő, Szent Benedek). November óta nem tudtak nyerni, ezzel szemben a mieink a legutóbbi három találkozón diadallal zártak, köztük az éllovas Diósgyőr otthonában is.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Joel Herrera tanítványai nyolcból hat meccset megnyertek a 2022/23-as kiírásban. Ennek eredményeként azonos ponttal állnak, mint a 2. Vasas és a 3. Veszprém, hátrányunk pedig három pont a listavezető DVTK mögött.

Összességében jobb mutatókkal rendelkezünk, mint aktuális ellenfelünk. A csabaiakhoz hasonlóan mi is pontokat veszítettünk a Balatonfüred ellen, ám mi legyőztük Zuglót, a Gödöllőt, sőt véget vetettünk a diósgyőriek veretlenségének is.

Forrás: hunvolley

A tabella alapján kiemelkedő az első négy helyezett versenyfutása, az extraligába visszavágyó DVTK, az egyik legjobb fiókcsapattal rendelkező Vasas, a bombaerőssé váló Veszprém, illetve az évek óta az NBI élmezőnyéhez tartozó kék-fehér lányaink között.

A jelenlegi évadban már játszottunk Békés megyei érdekeltségű csapattal, amikor a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Swietelsky-Békéscsabát fogadtuk. Az extraligás ellenfél 0:3-as győzelemmel jutott tovább. Az NBI-ben szereplő fiókcsapatukból többen is UP válogatottak, illetve fiatal koruk ellenére már bemutatkozhattak a felnőtteknél az extraligában, így nem lennénk meglepődve, ha egy ízig-vérig hajtós alakulattal találnánk szemben magunkat szombaton.

Békéscsabai RSE – TFSE (2023.01.07. 16:00)
Békéscsabai Városi Sportcsarnok

Hajrá lányok, hajrá TFSE!