Cheerleader

ICU – Hamarosan kezdődik a Cheer Eb!

2 éve Görögország, idén már Norvégia ad otthont a Cheer Európa-bajnokságnak!

Még jó az elején tisztázni, hogy a hellének fővárosában rendezett kontinensviadalra a Budaörsi Vivace Táncegyesülettel utaztak ki a mieink és performance cheer dance kategóriában versenyeztek 18 vetélytárssal. A Vivace Táncegyesület neve többünknek is ismerősen csenghet, ami nem is csoda, hiszen számos alkalommal léptek már fel az NB I A-s TFSE-MTK női kosárlabda mérkőzésein a mieinkkel karöltve.

Idén nem is délnek, hanem északnak veszik az irányt, a verseny helyszíne a norvégiai Osloban lévő Oslofjord Convention Centerben, amely több mint egy évtizede ad otthont a norvég nemzeti bajnokságnak.

Az esemény hivatalos honlapján már elérhetőek a különböző kategóriák és az azokban induló csapatok. De ha már itt tartunk, akkor ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy ezúttal a magyar válogatott Senior Pom Team csapatunk 4 edzővel és 23 sportolóval utazik ki a megmérettetésre.

Közülük is kiemelendő: Babály Tekla, Sánta Karina Babály Virág, akik a TFSE-ben pallérozódnak, ráadásul Virág és Karina TF-es hallgatók.

A csapat tagjai: Andrejcsik Enikő, Kovács-Antal Lilien, Berta Alexandra, Illyés Yvette, Nagy Ivett Eszter, Szoó Regina Krisztina, Buza Borbála Sarolta, Babály Tekla, Sánta Karina, Babály Virág, Komjáthy Katinka Kitti, Gaál Alexandra, Nagy Anna Éva, Iván Dóra Mária, Kalácska Dóra Lilla, Barkóczi Vivien, Székely Blanka és Tóth Zsófia
Edzők: Szabó Hanna Mária, Nagy Fruzsina, Sólyom Enikő és Vissy Anna

Az ellenfelek sorában norvég, görög, finn, belga, észt, német, lengyel, szlovén, osztrák, dán, horvát, svéd és skót csapatok is lesznek. A Pom Team Hungary magyar válogatott első fellépése Senior Pom kategóriában 14:21-től lesz június 28-án!

Az esemény élőben is követhető lesz az alábbi linkre kattintva ITT!

További két magyar csapat is fellép majd az Európa-bajnokságon!
A Performance cheer divízióban szereplő Hiphop team 18 versenyzővel vesz részt, edzőik: Biró Tímea, Horváth Tamás, Nagy Attila, Szalai Kata, valamint szakmai vezető: Bánkyné Dr. Perjés Beatrix lesz jelen velük a tornán.

A Cheerleading divízióban lévő All Girl team 24 fővel nevezett a kontinensviadalra, edzőik: Boldizsár Dóra, Rátkai Orsolya és Őzse-Benkő Nóra kíséretében, így a teljes magyar delegáció 81 főből áll!

Sok sikert kívánunk mindenkinek, hajrá TFSE, hajrá magyarok!

Fotó: Csűrös Balázs