Férfi NBI Futsal

Hoztuk a kötelezőt – siker a Kistarcsa ellen!

Férfi futsalcsapatunk szűk egy hónap után lépett ismét pályára az alsóházi rájátszásban. A második kör első mérkőzésén mögöttünk álló Kistarcsa együttesét fogadtuk. A győzelem megszerzése kötelező feladat volt, hiszen enélkül biztosan búcsút inthettünk volna a 8. helynek.

A cél egyértelmű volt. Győzni kellett!

Az összecsapásnak Lipl Noel és Haála Kada nélkül vágtunk neki, így a kapuban ezúttal Klcsó Gábor kezdett. Bátran és lendületesen kezdtünk, aminek köszönhetően gyorsan meg is szereztük a vezetést. Dudás Dani és Two összjátéka után utóbbi volt eredményes, bár a vendégek játékosa is kellett hozzá, de a befejezés abszolút a mi érdemünk. (1-0)

Ezt követően igyekezett gyorsan összeszedni magát a Kistarcsa és meg is voltak a lehetőségeik, de vagy pontatlan volt a befejezés vagy a mieink voltak a helyzet magaslatán. A 9. percben aztán megszületett a második találatunk is, a kivitelezés pedig megint csak Dudáshoz és Twohoz fűződött, azonban most előbbi volt a gólszerzőnk egy szép akció után. (2-0)

Lélektanilag nagyon fontos volt ez az első tíz perc és ekkor már látszódott, hogy kézben tartjuk a meccset. Szerencsére még a félidő előtt meg tudtuk erősíteni ezt a fölényt, mégpedig Fehér Kiki harcias belépőjének és persze Szabó Zsolt szemfüles megoldásának hála. Kiki labdaszerzése után Tamás Róbert passzolt Szabó Zsoltnak, miközben Kiki kérte volna a szélen a labdát – és végül ez volt a kulcsmozzanat, mivel a vendégek hálóőre idejekorán mozdult ki a kapujából, Szabó Zsolt meg gond nélkül gurította a játékszert a hálóba. (3-0)

Sajnos a félidőt nem úsztuk meg kapott gól nélkül, ugyanis a kistarcsaiak egy szöglet után hatalmas gólt lőttek, így kissé bosszúsan mehettünk pihenni a folytatásra.

Első félidő: TFSE-BESTRONG – Kistarcsa Futsal (3-1)

A második játékrészre fordulva kitartott a vendég alakulat lendülete, amihez jócskán hozzájárult a mieink túlzott elbizakodottsága. Méhes Pál után Besnyő Dániel is bevette a kapunkat, csökkentve ezzel mindössze egy gólra a hátrányukat. (3-2)

Ekkora már jócskán eluralkodtak a durva indulatok, amik egyrészt a nívótlan játékvezetésnek, másrészt a kiélezett küzdelemnek voltak betudhatóak és a szabálytalanságok is egyre sokasodtak. A kimenetel szempontjából kulcsfontosságú volt, hogy melyik fél tudja higgadtabban kezelni ezt a szituációt. Hála a brazil légiósainknak ez a kérdés viszonylag gyorsan eldőlt, hiszen előbb Two, majd Amaro Vagner köszönt be, így megint háromra rúgott a fórunk. (5-2)

Nem sokkal később szépített a Kistarcsa, de utána kiállították a vezetőedzőjüket és egy tízméterest is kihagytak, megpecsételve ezzel a sorsukat. A végén itt is és ott is voltak kisebb-nagyobb lehetőségek, de gól már nem született.

Végeredmény: TFSE-BESTRONG – Kistarcsa Futsal 5-3 (3-1)

TFSE-BESTRONG-KISTARCSA-FUTSAL-5-3-MLSZ-adatbank

Legközelebb április 25-én a Nyírgyulaj otthonában bizonyíthatunk!

Hajrá srácok, hajrá TFSE!!