Női NBI Röplabda

Hoztuk a kötelezőt

Női röplabdacsapatunk hazai pályán fogadta az NBI-ben újonc évét töltő PTE-PEAC alakulatát. Január végén pécsett találkoztak a felek, akkor 0-3 arányban született TFSE siker, a cél nem is lehetett más ezúttal sem: minél gyorsabban megszerezni a győzelmet.

Külön öröm volt, hogy hosszú kihagyás után Halla Gréta és Kreisz Kincső is visszatérhetett élesben a pályára. Sajnos sérülés, betegség miatt így sem volt teljes a keret, ezúttal Poór Alexandra és Török Petra hiányzott a keretből.

A mérkőzés 52 perc alatt dőlt el végül a javunkra, szépségdíjasan, szettveszteség nélkül oldották meg lányaink a feladatot. Külön érdem, hogy minden ütőjátékosunk pontot, pontokat tudott szerezni a találkozó során. Dícséret illeti a lelkes pécsi lányokat is, akik kreatívan és fegyelmezetten léptek pályára ellenünk.

Csépke Gábor és Lucas Alborch tanítványai nem dőlhetnek hátra, hiszen a bajnokság eddigi legnehezebb hete vár rájuk. Az extraligáért folyó rájátszásban már biztosan részt vehetnek lányaink, mivel már biztosan az 1-3. hely valamelyikén zárnak az alapszakaszban. Az viszont még teljesen nyílt részükről, hogy pontosan hányadikként fejezik be ezeket a küzdelmeket. Jelenleg a második helyen állnak, de elérhető közelségben van még az első pozíció, ahogyan két vesztes mérkőzést követően akár a harmadik helyre is visszacsúszhatnak.

Az izgalmakat fokozza a sorsolás is, ugyanis szombaton (03.06.) a hajdúságba utazik csapatunk, ahol az idei évre megerősődő DSZC-Eötvös DSE, Derecske (jelenleg 4. helyezett) fogadja a mieinket, majd másnap (03.07.) a listavezető MÁV Előre Bericap csapatához látogatunk Gárdonyba. A két nagyon fontos mérkőzés között alig tudnak pihenni a lányok, főleg úgy, hogy mindkét alkalommal ők utaznak.

Mégis bizakodásra adhat okot, hogy a jelenlegi éllovas MÁV Előre csapatát csak mi tudtuk legyőzni a 2020/21-es NBI-es kiírásban. Továbbá egy esetleges jó szombati forma, könnyebben átmenthető másnapra. Ezért is lesz nagyon fontos milyen játékot mutatnak lányaink a DSZC elleni mérkőzésen.

TFSE – PTE-PEAC 3:0 (13, 11, 14)
Győri út. V: Horváth M., Szabó P.

TFSE: Kriegel 3, Radomszki 12, Czakó 7, Spaethling 5, Benedek 9, Nagy V. 1. Csere: Boller (liberó), Halla G. 4, Villányi 8, Kökény N. 2, Budaházy 4, Kreisz 5. Vezetőedző: Csépke Gábor.
PTE-PEAC: Sántosi-Tóth, Marton 2, Újhelyi 3, Pokó 4, Merkler 6, Tóth T. 2. Csere: Székely (liberó), Hoffmann 1, Németh T., Petőfi. Vezetőedző: Horváth Alexandra.

Edzői értékelés
Csépke Gábor:
 – Gratulálok a csapatnak! Örülök, hogy több hónapos kihagyás után végre minden játékosom pályára lépett. Pontosodnunk kell még a támadások befejezésében és nyitásban, de jó hangolódás volt a mai mérkőzés a jövő heti dupla fordulóra.
Horváth Alexandra: – Büszke vagyok a lányokra, hiszen végre most láttam rajtuk azt a lelkesedést, amit eddig hiányoltam tőlük. Helyenként nagyon szépen játszottunk, betartottuk a megbeszélt taktikát és fegyelmezettek voltunk. Sajnos még mindig nagyon nehezen jövünk ki a hullámvölgyeinkből, de most úgy látom, hogy jó úton haladunk, tudunk mire építkezni. Edzünk tovább keményen, hiszen most jön a legfontosabb része a bajnokságnak.

A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken:

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!