Taekwondo

Hosszabbítottunk taekwondós tehetségünkkel!

Alig egy éves fennállása óta rohamtempóban fejlődik Taekwondo szakágunk. A kiindulási célt, mely a sportág egyetemi színtéren való népszerűsítése volt, jócskán túllépte már a csapat. Taekwondósaink ikonja, Józsa Levente 2021-ben igazolt hozzánk és egészen elképesztő debütáló szezont produkált. Rakaczki Zoltán ügyvezető és Józsa Levente a napokban véglegesítették a hosszabbítás részleteit és beszéltek a 2022-es célokról.

Az egyik legnagyobb hazai ígéreteként számontartott sportoló túlzás nélkül halmozta a sikereket. Levente 2021-ben a második legeredményesebb férfi taekwondó versenyző volt Magyarországon, a nemzetközi porondon pedig több érmet is szerzett. Az olimpiai ranglistán alig négy hónap alatt a 120. helyről egészen a 66. pozícióba ugrott kiválóságunk, akinek feltett szándéka a 2024. évi párizsi játékokra való kijutás.

Józsa Levente elsődleges céljai közé tartozik a 2022-es évben a világranglistán való, mostani 66. helyezésén javítani, és ezzel együtt a legjobb 40 sportoló közé bekerülni. Ennek megvalósulásához elengedhetetlen, hogy a maximálisan megszerezhető negyven pontból negyvenet tudjon teljesíteni az olimpiai pontszerző, G1, G2 besorolású versenyeken. Mindemellett, az idei versenyszezon kulcsfontosságú megmérettetésein, az Európa Bajnokságon és a Világbajnokságon is egyaránt cél az élvonalban végezni, előbbi esetében ez a legjobb nyolcat, utóbbinál ez a legjobb 16 közé kerülést jelenti.

Fiatal reménységünk hosszabbítása kapcsán kiemelt fontosságú az a tény is, hogy Levente idén tavasszal a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre szeretne felvételt nyerni. Egyesületünk és az egyetem közös célja, hogy minél több fiatal sportolónk válhasson egy napon TE hallgatóvá, majd kiváló sportszakemberré.

Sok sikert a folytatásban Levi!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!