Női NBI Röplabda

Holnap folytatódik a harc az aranyért!

Hétvégén folytatódik az NB I-es 1-3. helyezésekért folyó rájátszás női röplabdázóink számára. A most megrendezésre kerülő minitorna házigazdája ezúttal a TFSE lesz.

A helyezéseken túl az extraligába kerülésről is döntenek ezek küzdelmek, így duplikált jelentőséggel bír minden egyes párharc. Csapatunk eddigi két mérkőzésén egy győzelmet (MÁV Előre 3-0) és egy vereséget (Gödöllői RC 2-3) tudhat a neve mellett.

A tabella jelenlegi állása így fest az első, gödöllői mini tornát követően:

A mostani torna menetrendje a következő:

A torna pénteki, első mérkőzésén mi látjuk vendégül a Gödöllői RC-t. A párharc sajátossága, hogy a szezon mindhárom egymás elleni összecsapásán 2-3-as Gödöllői siker született. Lányainkat viszont nem olyan fából faragták, hogy mumusnak titulálják a GRC-t és félve álljanak fel ellenük, sokkal inkább a bizonyítási vágy és az összefogás vezérli Csépke Gábor és Lucas Alborch tanítványait.

A szombati játéknapon a GRC és a MÁV Előre csap majd össze, majd vasárnap mi küzdünk meg az alapszakaszgyőztes székesfehérváriakkal.

Csapatunk edzője – Csépke Gábor – így vélekedett a legutóbbi tornáról:

Nagyon izgatottan vártuk az első minitornát. Az alapszakaszból már jól ismerte egymást a három csapat, ezért minden mérkőzésen szoros kimenetelre számítottunk. A Gödöllő elleni meccset nehezen kezdtük, az első szettben komoly hátrányból sikerült nyerni, a másodikban nagyon fegyelmezetten és jól játszva bizonyultunk jobbnak. A harmadik játékrészre felerősödött a Gödöllő játéka, amire nehezen tudtunk reagálni, így hamar egalizálták az eredményt. A döntő szettben pedig nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel, így a GRC nyerte a mérkőzést.

A székesfehérvári csapatot is jól ismerjük, bár belőlük nehezebb volt felkészülni. Korábban két kulcsjátékosuk is lesérült, de tudtuk, hogy egyikük pályára fog lépni. Nehézség volt, hogy így sem lehetett pontosan tudni, melyik játékos milyen poszton fog játszani. Tartottam is ettől a mérkőzéstől mert az előző napi 3:2-es vereség komoly energiákat emésztett fel. A lányok mégis a mi javunkra fordították ezt a találkozót és csak a pozitív dolgokat hozták át másnapra. Nagyon összeszedett, fegyelmezett és lelkes játékot mutatva nyertünk 3-0 arányban.

Az előttünk álló, hazai minitornával kapcsolatban így fogalmazott a fiatal edző:

Szeretném, ha a hazai pályán a mi oldalunkra fordulna a mérleg a necces, idegörlő helyzetekben is. A múlt héten és még a mostani pár napban is mindent megtettünk ennek fejlesztésére. A lányok nagyon szép munkát végeznek az edzéseken, meg kell, hogy dícsérjem őket. A héten olyan technikai elemeket gyakoroltunk, melyek fejlesztésével képesek lehetünk megverni mindkét ellenfelünket. Mint mondtam, nagyon együtt van a 3 csapat és úgy gondolom, mindegyik meccsen a pillanatnyi forma fog dönteni. Egy biztos: ilyen motiváltak még nem voltunk és mindent meg fogunk tenni a lehető legjobb eredmények elérésének érdekében!

Sérüléséből 2 hónap után visszatérő csapatkapitányunk, Poór Alexandra az alábbiakat mondta a hétvégi megmérettetések előtt:

Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a szezon mindenki számára tele volt/van hátráltató tényezőkkel. Ez alól mi sem képezünk kivételt: ősztől kezdődően volt nálunk edzőváltás, majd több hónapos leállás a koronavírus fertőzés miatt és még a sérülések sem kíméltek bennünket. Ezek miatt teljesen érthető, hogy nem voltunk és nem is vagyunk 100%-os állapotban. Ez az időszak megtanított minket arra, hogy bármi van, nekünk össze kell tartani, hiszen együtt bármire képesek lehetünk. Úgy érzem mi érdemeljük meg legjobban az elsőséget, ennek érdekében pedig minden megmaradt erőnket mozgosítjuk!

A holnapi, Gödöllői RC elleni találkozó élőben követhető az alábbi youtube linken:

Hajrá lányok, sikerülni fog!